Followers

Al-Quran yang interaktif & berinformasi !!

Iklan susu cap junjung... ~

Friday, June 4, 2010

My First Buffered Earning!




Setelah 4 bulan berblogging, baru dapat mende alah ni...

Owh, baru ku tahu yang ada beza buffered earning ni dengan campaign2 biasa. Rupa2 nye kalo bufferred earning, dia kira earning dari berapa banyak trafik yg singgah ke blog kita time iklan tu disiarkan. Kalo campaign biasa ni, visitor kena klik baru kita dapat earning... (kalo salah, harap betulkan ek... :p )

Skang ni ada 2 buffered earning, tapi sayangnye yg proton tu aku xprasan awal2 n time tu aku kat kampung. So, mmg xbole nak online sebab internet lembab giler! Maka, earning nye adalah amat sedikit, huhu....

OK la, harap newbies2 dpt semangat setelah baca Entry aku nih.. Yg otai2, mesti dah xheran kan, haha...

11 comments:

Jard The Great said...

tahnah pada kamu yg jugak newbie.. ehehe.. ku da dpt cek ke-4 da

Salmia said...

dah banyak kali dapat BE ni tapi tak pernah boleh nak cash out lagi.. lagi 10 hengget. huhuhu

Cik Ct Fadzil™ said...

salam.. congrat2 bro... :)

ain fathihah said...

saya tak faham sangat pasal nuffnang ni..dah lama blogging tapi baru pasang nuffnang kat blog

YuYu said...

tahniah bro...rezeki kmu bru dtg la tu kn...syukur2

Peri PiA said...

Tahniah,bila la nak merase
ni dah bape minggu earning xberganjak :(

salah diri sendiri x usaha

Pink Glasses said...

ohh..mcm tu ka.. da lame gak cr apa beza buffer earning neh~ hihi..neway thanks kongsi~ :D

Sya Isya said...

tahniah! tahniah! teruskan usaha @_@.

Alyssa Villamor said...

wah tahniah2..heheh

Anne Boleyn said...

5 bln blogging tak pernh dpt buffered earng. kepingin gile nk dpt! cmne nak dpt ek? huhu

p/s: tau tak pasal Mantera? Jom datang blog Hana tengok kalau nak tau. Smile owez kay :)

Leyha Saleyha said...

yg advertorial earning tu ape plak? xpaham. hehe