Followers

Al-Quran yang interaktif & berinformasi !!

Iklan susu cap junjung... ~

Saturday, November 27, 2010

Menjamu mata dgn Dewi Remaja 2010....


Owh, bole speaking french... Bonjour, jet'amie..


Owh, mek klate nih... Lofa..


Ramona.... cangih2 nama depa ni kan, huhu...

Cukuplah 3 Charlie Angels utk arini... :)

Saturday, November 13, 2010

Bosan dengan ucapan wish heppi birthday yang typical? Cuba 10 alternatif ni...





1. Selamat Hari Tua... Semoga tenang menghadapi hari-hari tua...
2. Dah 23 tahun ko hidup... Agak2 amalan kat bahu kanan ke bahu kiri lagi berat skang?
3. Tulis kat Kek Birthday " 40 more years to go... R.I.P "
4. Hahahar... ko lagi tua dari aku... @ Baru 19 tahun? Mentah siot... x matang... :p
5. Bila nak kawen? Dah 24 tahun pun, xdapat2 lagi? Giler x laku.... 


p/s: aku kalau xde budget nak beli hadiah, aku biasa buat free service camni jek... :p


6. Selamat Hari Jadi, Mengapakah kau dilahirkan sebagai manusia... bukan kah lebih baik jika kau dilahirkan sebagai ........ (sila tambah ayat di hujung dgn kekreatifan anda sendiri..)
7. Hari ni hari kau... Ada ubi ada batas....
8. Kajang pak malau kajang berlipat... Wei, birthday boy kena open table belanja satay kajang nih... :p
9. Happy Birthday Awak..!! Walaupun awak tak pernah nak ingat birthday saya... huhu... 
10. Owh, hari ni birthday ko ke.. xpe ah, xpenting pun....

Haaa.... yg mana satu paling best skali? Hahar...


Ada ucapan2 kreatif lain yg korang pernah dapat? Boleh laa share2, hoho... :) 

P/s: Korang ingat tak Hari Kelahiran Nabi Muhammad bila? :)

Saturday, October 30, 2010

List of Costume Shop in Klang Valley - Senarai Kedai Kostume Halloween

My colleague have done a brief search on the Internet and here are some websites of costume shops around Klang Valley...

 Please do share with us if you have any other costume shop you know of.... Thanks... :)



http://www.costumeworld.com.my/contactus.html = Kota Damansara

http://www.centuryfiesta.com = Desa Sri Hartamas

http://www.costumesempire.com = Wisma Central, Jln Ampang


http://www.abracadabra-costume.com = Plaza Puchong

http://cluelesscostumes.com.my = Damansara Perdana

Costumes \'N\' Parties = City Square Jln Tun Razak

http://www.melodycostume.com.my/ = Jalan Besar, Kepong

www.cantiquecostume.com  = 22-1, Jalan Sulaiman 1, Taman Putra Sulaiman, Ampang


P/s: Jangan takut hantu melebihi takut kan Tuhan... :)


Sunday, October 24, 2010

EHOZA! saya mesti pilih... 18SX - RM18Million - 1800 Member Baru...

Di sebuah kedai mamak kopitiam, seorang mamat poyo sedang khusyuk melayari laman webhttp://www.ehoza.com/v4/forum/contest-competition/133244-ehoza-blogging-contest-2010-a.html Tiba-tiba....



Anelka : Yo yo.. Amin, whazzup2?
Amin    : Waalaikumussalam Bro... I know u are a nigger, but u are muslim rite?
Anelka :  Ops, terlebih sudah... Wah, beli iPhone 4 baru nampak? Website mende yg hang tengok tu bro?
Amin    : Ehoza...
Anelka : Sounds kinky... Is it an adult site?
Amin    : Yes, u can check gambar2 minah rempit yg cun lagi hots di sini: KLIK Laa...
Anelka : Bagusss.. baguss... Meleleh gak ayaq liur aku... I loike this one too... LOL... :p

(Tiba2 datang Apect Apek bawak-bakul-jual-CD pirate)
Apect Apek : Boss... mau bili CD, ceritat baru-baru punya..
Amin           : Takpe laa tima kaseh... Sye dah xbeli cd2 skang, donlot je kat Ehoza, Movie, MP3, Software, Komik, Ebook pun ada...

Anelka : Oooh... patut laa aku tengok ko happy jek, duit banyak... Aku skang ada masalah kewangan laa bro.. My Dad marah I sebab I xfokus kat study, asyik kacau minah2 kilang indon jek... So dia dah potong duit belanja I....

Amin: Banyak peluang nak buat duit ni kalo ko rajin sebenarnya, try ko check kat ruangan Bisnes kat sini . Senang2 bole buat duit bro... Easy money beb... Kalo nak main Forex pun, bole blajar kat sini... Ramai pakar2 kewangan, pakar2 kamera DSLR, pakar2 merepek kat Ehoza nih..

Anelka : Gua kadang2 boring laa berforum online jek bro.. Gua nak gak jumpa secara Real... mana laa tau ada janda aweks yg suka dgn Nigger macam I nih...
Amin   : Eh eh... Kitorang pun slalu ada gathering lor.. Aritu gua pegi Pangkor, lu tengok gambar gua kat sini . Pastu gua main-main air kat Taman Desa Waterpark... Diorang semua ni mmg kelakar giler... Contohnye macam Pak Cik Zappa, Mr G, Untouchable, Oweimiz, Prodigy, etc etc.

PON! PON ! 

Lisa Surihani : Hai gays guys...
Anelka          : Wah, kereta Lancer baru siot.....
Lisa Surihani  : Biasa laa, I kan tengah laku skang, mesti laa sambar kete idaman ni cepat2...
Amin             : Sayang, u tau tak Mitsubishi adalah dalang di sebalik serangan Pearl Harbour ?
Lisa Surihani  : Owh, ye ke... baru I tahu... U ni mmg banyak ilmu2 pengetahuan... Ni yg buat I sayang kat U ni...

Anelka          : Oooo... Ini laa rupanya rahsia ko pikat aweks2 ko ek... Sume nye dari Ehoza rupanye....
Lisa Surihani  : Aweks2 lain??!! 
Amin              : Eh, xde Sayang... I dengan Diana Danielle & Juliana Evans hanya kawan biasa je....
Bro, Gua nak pegi dating dulu, ko check laa website tuh sendirik ek...: http://www.ehoza.com/v4/forum/


Adios Amigos... ~ 

P/s: Jemputlah join kontest nih : http://www.ehoza.com/v4/forum/contest-competition/133244-ehoza-blogging-contest-2010-a.html - boleh menang RM100 + domain + hadiah2 lain... :)



Saturday, October 16, 2010

Kes salah order makanan/minuman

Sumber: Kereta Kebal (lawak selingan, tiada kaitan dgn entry di bawah, haha..)

Ape mende yg paling annoying kalo korang maka,n kat gerai/restoran?

A- Makanan lambat sampai
B- Orang yg sampai lagi lambat drpd kita, dapat makanan lagi cepat.....
C- Makanan yang sampai, lain dari yg kita order
D- Semua di atas... :)

Tapi hari ni aku nak cerita pasal jawapan no C.
Pernah sekali tu aku order jus tembikai susu atau nama omputeh nyer honeydew... Tapi yg sampai adalah... Jus Tembikai + Susu pekat manis !! Wah, sesuka hati dia jerk....

Tapi member aku kena lagi best... Dia order Teh Halia (mungkin bertujuan utk mengempiskan perut yg semakin maju ke depan itu)... Tapi, last2 bila sampai air tuh.... Muka dia berkerut2 lepas minum...
Sekali dapat TEH HORLICK Daaa!! Hahahahar... Tak pernah2 orang minum kombinasi cenggitu...

Mesti writer waiter tuh tulis T.H je kat kertas tuh, pastu Si Pembuat Minuman tu plak terlebih genius mentafsirkannye sbg teh horlick... hahahar... giler ah ding dong...


Sekian sahaja utk malam ini, gua mau titon... daa.. :)

Friday, October 8, 2010

Pengumuman pengumuman... ibu-ibu bapak-bapak... Nama url melayu telah dijajah oleh bahasa asing, Kementerian Pelajaran sila ambil tindakan !

Pengumuman pengumuman... ibu-ibu bapak-bapak...

Blog lompat tikam sudah bertukar nama....
dari aminpunyastory.blogspot kepada -----> http://jumpstab.blogspot.com/
Jumpstab adalah nama lain lompat tikam dalam bahasa latin kuno (xpercaya? tanya laa A.Samad Said)


Kalau di google jumpstab, akan dpt gambar nih... ape motifnye? Mana laa aku tau... :p



Di kesempatan ini , aku dengan salah seorang aweks aku, ingin memberi ucapan video Selamat Hari Raya . Sila klik di bawah ini...











Huh, tak dapat klik? Memang tak boleh klik pun... acah je tadi tu...
Maaf Zahir dan Batin... ;)


Friday, October 1, 2010

Album terbaru dari My Chmical Romance = "Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys" pada 22-11-2010 !! (Lyric Nanana)

Kepada fan2 MCR, inilah single terbaru mereka yang bertajuk "Na na na" na na, ganu kite...



Terdapat sedikit elemen tak baik dalam video klip ni, gunakanlah akal budi bicara masing2 utk menapisnye...

Tak sabarnye nak tunggu 22hb Sebelas.....

sos: http://www.mychemicalromance.com/

Thursday, September 30, 2010

Tips berjaya dalam kerjaya

Alhamdulillah, setelah 10 tahun berkerja, dapat jugak aku jadi CEO di sebuah syarikat yg terkemuka nih...
(aku akan pastikan, aku akan cakap ayat ni 10 tahun nanti, ahaks... berangan tul...). Ok ah, baca je laa korang ek... layannn ~

1. Langkah pertama ialah pastikan diri anda melakukan kerja yang anda minat. Untuk mereka yang fresh graduate dan belum pernah berkerja, memang sukar untuk mengetahui dengan pasti apakah kerja yang kita minat sebenarnya? Namun, setelah setahun berkerja, pengalaman akan membantu anda membuat pilihan yg lebih bijak...

2. Get out of your comfort zone -
Jangan mudah rasa selesa dengan kedudukan/gaji kita sekarang. Kita kena dahagakan kejayaan yg lebih cemerlang. Jangan asyik ponteng/escape jek sebab mende2 ni akan membuatkan kita lambat berkembang. Kena selalu fikir "Apa yg extra added value yg aku boleh bagi kat company, n sekaligus memberi lebih advantage utk diri aku sendiri?"

3. Niat -
Dengan niat yang baik, akan membuahkan hasil yg baik. Tak perlu mencantas2 untuk berjaya, kena tanamkan mentaliti yg kita ramai2 boleh berjaya bersama2. Niat yang baik, akan memberi vibe yang baik, dan menjana minda untuk berfungsi dengan lebih baik.

4. Selalu muhasabah / refleksi diri untuk nilai balik apa aspek diri yg kita kena baiki? Apa silap kita hari ni and how we can do it better next time?

5. Belajar dengan mereka di sekeliling. Jadilah observer yang tajam, kerana sebenarnya banyak mende yg kita boleh belajar daripada mereka2 di ofis. Even daripada orang yg paling gampang/keji sekalipun, mesti ada something yg kita boleh belajar daripada dia....

Ini ialah note untuk diri sendiri sebenarnya.... Apa yang terfikir, aku tulis. Banyak lagi nak taip sebenarnya tapi apakan daya Lisa Surihani tengah memanggil aku, suh masuk bilik. Haha (not funny).

Question : Apa yg lagi best daripada seorang awek cun?



Answer: 2 awek cun.. :p

Saturday, September 25, 2010

Video Pontianak Lepar Hilir 7, Pahang - Rakaman dari Balai Polis Bantuan Felda

Antara rakaman video hantu candid yg terbaekk pernah aku tengok...
Betul ker hantu pun boleh dirakam?



VIDEO SEBENAR YG DIAMBIL SECARA TIDAK SENGAJA OLEH PENGAWAL POS POLIS BANTUAN FELDA DI LEPAR HILIR 7,PAHANG...SAKSIKAN...
 
SESIAPA YG LEMAH SEMANGAT...BOLEH TGK..X SERAM MANA PUN....HEHEHE DAN KALAU BERMINAT NK TGK REAL PUNYA..BOLEH LA MELAWAT LEPAR HILIR 7... PASTI MANTAP.....
 
 
Kan ke bagus kalo pontianak cantik camni..  :p

P/s: Bulan Syawal lagi 2 minggu nak abis, dah Puasa Enam ker belum? :)
 

Friday, September 24, 2010

Perbezaan iPhone 4 vs iPhone 3GS - Kelemahan iPhone :

Pada mulanya aku tak heran sangat dengan iPhone ni sebab video dia tak bagus, tapi baru aku tahu yg iPhone baru ni ada bole buat 3G Video Call, camera pun dah 5MegaPixel and bole amik video kualiti HD!!

And bateri pun tahan lebih lama.
Tapi ada dengar pasal iPhone 4 ada masalah signal yg boleh boleh tetiba ada drop call... Nanti kena tanya pengalaman user kat Malaysia camne....~

source: http://www.apple.com/iphone/compare-iphones/



Tapi satu je kelemahan iPhone yg aku tak suka, iaitu takde QWERTY fizikal keypad. Sebab aku rasa mesti typing aku jadi lambat sket kalo guna iPhone kan?? Mesti x feel sgt, huhu...

Satu lagi, skrin dia besar sangat laa... Nanti kalo browse Internet, semua orang dalam lingkungan 10 meter boleh tengok kita browse ape... Kan? heheh...

P/s: iPhone 4 or SE Vivaz Pro?

Tuesday, September 21, 2010

Tips membeli handphone di Pertama Kompleks

Ni first time aku tengok video ni, terkejut gak laa...





Ni yg buat aku rasa takut nak beli handphone kat Pertama ni...
Tapi kan, sket punya ramai orang dah beli kat sana, xkena plak camni.. Ke mamat ni je yg cari pasal lebih2 dengan tokey kedai nih?

Hurm....

Sunday, September 19, 2010

Tips memberi duit raya yg tidak membocorkan poket mahupun dompet..

Memberi duit raya adalah dikira memberi hadiah kepada orang. Barangsiapa yang memberi dengan ikhlas, Tuhan akan membalas balik dengan rezeki yang berlipat kali ganda...

Tapi kalau kita bagi RM2 kepada setiap orang yang kita jumpa, boleh bangkrap jugak kan... Jadi, penyelesaian yg paling mudah untuk memberi duit raya ialah dengan mengklik nuffnang mereka.... ( Cara ini hanya boleh digunakan kepada rakan2 blogger sahaja ) Hahahahar...

Sekian, Tima Kasih....


Aku tak suka meminta banyak2, aku hanya berharap agar dapat satu keping je dinar emas Kelantan utk raya tahun ni...


Tak tamak kan aku? Ahaks....

P/s: Time raya aritu, sedara mara yg datang lambat dapat RM2 je, sebab RM5 dah habis... hohoho...

30 Orang tidak beraya + Rakan Pesaing Sosilawati (Sarafina Jaafar) bunuh diri?

Entry Pertama:
Rupa-rupanya ada 30 orang tidak beraya dan menjenguk blog Lompat Tikam di hari raya...
Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin kepada mereka ini.. Hahaha..


Entry Kedua:
Pengasas produk kecantikan Aveer, Sarina Jaafar yang juga kenalan rapat jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya ditemui mati di rumahnya di Taman Pauh Jaya di sini hari ini.


Pemilik syarikat SBJ Aveer Services Sdn. Bhd. berusia 45 tahun itu ditemui tergantung di biliknya kira-kira pukul 8.30 pagi oleh anak bongsunya yang berusia 16 tahun.
Polis setakat ini mengklasifikasikan kes tersebut sebagai mati mengejut.
Kebetulan? Hurm.... Sendiri mau fikir laa... ~
source: Utusan Malaysia

P/s: Nak beli handphone skang ke, tunggu Sale Krismas? Lalalala.... ~

Saturday, September 18, 2010

Blogger meninggal dunia : Al-Fatihah buat Toh Tuan Tanah (TTT) @ Nadia



Nota:
  • Arwah kembali ke Rahmatullah pada malam 17 September 2010.
  • Punca arwah meninggal disebabkan menghidap kanser serviks.
  • Trademark beliau ialah dengan gambar tutup-mata-censored seperti gambar di bawah.
  • Pernah menganjurkan contest menang blackberry...


Al-Fatihah buat arwah, semoga roh beliau tenang di sana ~

sumber: Datin Ellis
P/s: Peringatan buat semua, bukan buah kelapa tua je yg gugur, buah kelapa muda pun ada yg gugur sekali-sekala...

Sony Ericsson Vivaz Pro : The Best Budget Phone for Blogging - Ulasan, Komen & Tips Membeli Handphone

Tadi aku usya2 phone, budget dalam RM1.2k jer... Memula tengok Nokia E5, ok gak laa sebab semua basic function ada, siap camera 5 Megapixel tu.. Tapi rasa bosan plak tengok skrin yg masih lagi kecik pada pandangan aku (dalam 2.4" inci ).

Ternampak plak SE Vivaz Pro, tengok harga dlm rm1400, tapi tokey kedai tu cakap dia bole kurangkan sampai Rm1150!! Wah, ini yg buat aku teruja nih... Vivaz Pro ni yg paling bestnyer video dia HD tu!! Pastu ada QWERTY keypad. Screen 3.2" pulak tu..

Kekurangan/Kelemahan:
1. Bateri cepat habis? Kalo sehari konpem habis katanya... leceh gak kan?
2. Touchscreen resistive je.. (tak sebagus capacitive touchscreen macam I-Phone tuh)
3. Takde kinetic scrolling?
4. OS Symbian, takut cepat Hang?

Untuk tengok review2 phone, aku check website2 nih:
GSM Arena , Mobile 88.com , PC Pro UK, majalah ERing, etc.

Ada gak terasa nak pakai Nokia N97 Mini, tapi baca ada yg komen handphone ni cepat HANG jugak??

Ada sesape yg pernah pakai SE Vivaz Pro @ Nokia N97 Mini? Atau boleh suggest kan phone yg bagus utk blogging?? (tapi jangan laa suggest yg mahal2 macam i-phone, HTC tu, huhu... )

Kat mana port Kedai yang amik/beli handphone 2nd hand dgn harga tinggi ek? Aku tahu yg dekat PAS Plaza Alam Sentral, Shah Alam je... Tak tahu laa kat Pertama n Low Yat ok ker x harga die.. :)

P/s: Segala komen adalah dihargai... :p

Thursday, September 16, 2010

Pemenang "Contest Menang T-Shirt" @ Lompat Tikam !!

Seronok rasanya membaca komen2 korang pasal entry mana yg korang paling suka.
Ada yang suka Entry Award Link Terbaekk Minggu Ini,  Pengalaman kencing kat sejadah , Cerita makcik yg gelak macam Rossa , Hantu Karipap , etc.

Dan kritikan2 yg membina itu adalah sangat baik utk diterima pakai..
  • Tukar Header (akan ku tukar... :) )
  • Tukar Template sebab biru kosong sangat
  • Shoutbox letak atas sket
 Dan pemenang yg bertuah adalah..... Jeng jeng jeng.. --> Cik Yasmin Adiela !!
 
Di bawah adalah senarai semua peserta:
  1. http://tunoor73.blogspot.com/2010/09/contest-menang-t-shirt-lompat-tikam.html
  2. http://imlilbitcrazy.blogspot.com/2010/08/contest-menang-t-shirt-lompat-tikam.html
  3. http://bicara-sang-karipap.blogspot.com/2010/08/contest-menang-lompat-tikam-blog.html
  4. http://zieluvista.blogspot.com/2010/08/contest-menang-t-shirt-lompat-tikam.html
  5. http://suzie284.blogspot.com/2010/08/contest-menang-t-shirt-lompat-tikam.html
  6. http://eima-contest.blogspot.com/2010/08/contest-menang-t-shirt-lompat-tikam.html
  7. http://hayatifadhzil.blogspot.com/2010/08/contest-menang-t-shirt-lompat-tikam.html
  8. http://myapeapeaje.blogspot.com/2010/09/contest-menang-t-shirt-lompat-tikam.html
  9. http://www.kubakoya.com/
  10. http://putribalkish.blogspot.com/2010/09/contest-menang-t-shirtlompat-tikam-blog.html
  11. http://ershadkadri.blogspot.com/2010/09/contest-menang-t-shirt-lompat-tikam.html
  12. http://sneakershighheels.blogspot.com/2010/09/contest-memang-t-shirt-lompat-tikam.html
  13. http://alinalancontest.blogspot.com/2010/09/contest-menang-t-shirt-lompat-tikam.html
  14. http://erynaraisyajoincontest.blogspot.com/2010/09/contest-menang-t-shirt-lompat-tikam.html
  15. http://erynaraisyajoincontest.blogspot.com/2010/09/contest-menang-t-shirt-lompat-tikam.html
  16. http://luckymyza.blogspot.com/2010/09/contest-menang-t-shirt-lompat-tikam.html 
P/s: Tima kasih banyak2 kerana sudi join kontest ni, n komen2 sangat lah dihargai.. :)

Tuesday, September 14, 2010

Monolog seorang pemandu... Apa anda buat bila stuck dlm traffic jem? Rumah pulak kena pecah ~

Hari Khamis, 9hb September 2010, jam 2pagi - Disebabkan dapat cuti 2 hari jek, aku drive sengsorang dari Gombak menuju Klate. Masuk karak je, terus jem bumper-to-bumper, demn! Tengok tepi jalan, gelap jek... Boring giler.. Sampaikan aku berharap moga2 dapat laa nampak hantu pontianak ke, penanggal ke.. baru lah terhibur sket hati aku... Jangan hantu2 tuh tiba2 ada dlm kete aku sudah, hoho...

Sebelum bertolak tadi dah beli McD Drive-thru awal2 utk bersahur, n utk jimatkan masa, aku makan sahur pun sambil driving... tangan kanan pegang stereng, tangan kiri pegang burger... Sungguh efficient sekali...

3:00am - Masih stuck jem di karak. Nak tepon awek2 yg 6 orang tuh, kesian pulak kacau diorang malam2... Lalu aku pun berbual2 lah dgn Tun Dr Mahathir kat sebelah.
Aku: Dr Mahathir, cerita lah apa rahsia2 kerajaan yg Tun tahu? Betul ke Anuar Ibrahim tu Gay?

xpaham? inilah imaginary friends nama nye... :p


Pukul 4 pagi baru laa dpt exit ke Bentong... nasib baik Bentong n Raub xjem n aku berjaya sampai dalam 8 jam. It's considered as lucky enough bcoz my friend who go back one day earlier, stuck in jem for 12 hours!

-------------------

Hari Isnin - 9.30am - Balik ke KL pulok. Sumber hiburan? Kalau ada je kereta2 yg bawak macam shiall, potong kereta aku sampai aku kena tekan brek, memang aku HOOONNN panjang....(translation of my horn= wei, bawak kete elok2 laa sket!!). Tapi kali ni xjem sangat, 6jam setengah je sampai sudah... :)

Nak je aku tembak pemandu2 yg sengal2 nih..
---------------------

Sampai2 je kat umah, nampak bilik aku macam kena pecah! Macam tongkang pecah jek, ada pencuri masuk rumah ker?


Owh, bukan... Lupa plak bilik aku memang bersepah pun, HAHAHAHAR... :P

P/s: Kenapa entry aku macam sengal jek kali ni... ahaks ~

Gambar suspek DATUK/Lawyer dalang pembunuhan kejam Arwah Sosilawati = DATUK PATHMANABHAN A/L NALLIANNEN

Inilah gambar suspek utama mastermind pembunuhan kejam Sosilawati...
Dan disyaki bukan kali pertama mamat nih terlibat dalam kes orang yg tiba2 hilang...
Modus operandi ialah mangsa didera dengan zalim sehingga terpaksa menurut arahan utk membuat transaksi online ke akaun suspek, dan kemudian dibunuh tanpa belas kasihan... Rakan2 mangsa turut dibunuh utk melupuskan bukti...

DATUK PATHMANABHAN A/L NALLIANNEN 
Untuk gambar n cerita terkini, sila klik ke Zon Bebas Cukai

Bila harta wang ringgit menjadi Tuhan,
Inilah jadinya...

Tapi diorang lupa, sepandai2 tupai melompat, (sila sambung sendirik)

P/s: Inilah jugak cabaran/dugaan/risiko menjadi kaya raya... Ingat orang kaya semua happy2 sentiasa?


Saturday, September 11, 2010

Shopping2 Raya seorang Jejaka Jantan sundal...

Rasanya hari ini ialah hari raya.

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin Kepada Semua Rakan Blogger ku..

Sebelum hari raya, aku sempat bershopping di Jusco Wangsa Maju...

discount 50%
Aku suka jeans ni sebab kaler dia nampak baru, bukan faded style..


stokin rm 12 utk 3 unit - corak bole tahan lawa..


Pernah tengok iklan AXE kat tv? Bau die mmg sedap laa, cam bau perfume mahal... pasni ramai laa awek mintak no tepon aku.. :p


Ini ialah eheheh... malas nak cakap.. tapi aku suka corak dia macam sampin kan? wakakakak.. :p

P/s: Tapi xde baju raya? Tu laa memilih sangat... Kan ke dah xsempat nak beli baju raya.. Waaaa... :)



Thursday, September 9, 2010

Makanan terbaekk di Bazar Ramadhan Wangsa Maju (opposite LRT, depan Jusco)

Bazar ramadhan Wangsa Maju ni memang meriah, lebih meriah dari Taman Melati, tapi tak semeriah Taman Melawati.. :)
Menu2 yg ada, standard laa... Tapi aku nak share 3 mende yg paling best kat sini.

1. Air Buah Durian Belanda : Setelah jemu minum air2 biasa, air durian belanda kat sini memang best gilloss!!

Puding roti wangsa maju (dengan sos)
2. Puding Roti RM3.50 : Masa aku mula2 round, aku dah tertarik tengok puding roti ni, pastu bila patah balik tanya harga, mak oii.. mahalnye.. tapi kerana tekak aku berbisik "nak rasa, nak rasa..." aku pun beli gak ah... Ironi nya, aku lupa nak makan pun time berbukak hari jumaat tu, pagi Sahur Ahad baru teringat dalam peti.. Memang tahan lama n best giller!!

3. Awek lagi cun... lalalala... ~


Apa usya2? Tak hengat kurangkan pahala pose ker? :p

P/s: Selamat berbuka puasa, makan dengan ber adab, bukan biadap... :)

Wednesday, September 8, 2010

Panggilan terakhir... syahdu rasanya..~

Tarikh tutup adalah hari ini...
tik tok - tik tok...

Sila lah join kontest di atas, sebelum tirai dilabuhkan... :)


sand of time :)

Contest Menang T-Shirt @ Lompat Tikam Blog

INI aDaLaH STiCKy pOsT : Untuk Entry Terbaru, Sila Lihat Entry di bawah... Tima Kaseh... :)  ~

First time buat contest, harap korang semua bagi sambutan... Hadiahnye ialah sehelai T-Shirt yg baru (bukan second hand yek..) :p



Syarat2nye ialah:

1. Buat satu Entry/Post utk jawab tugasan2 di bawah dengan tajuk Contest Menang T-Shirt @ Lompat Tikam Blog disertakan dengan link ke Contest ini : http://aminpunyastory.blogspot.com/2010/08/contest-menang-t-shirt-lompat-tikam_02.html

2. Tugasan Pertama: Pilih satu Entry yg korang suka dan bagitahu sebab korang suka entry tuh..
3. Tugasan KeDua: Bagi Komen tentang overall blog Lompat Tikam nih...
4. Tugasan KeTiga: Copy banner contest ni n letak dalam entry.


5. TAG 3 orang rakan anda n hasut diorang suh join kontest nih
 (kalo diorang tak termakan hasutan korang, xkesah laa, ahaks.. :P)

6. Digalakkan utk follow blog ni, supaya aku bole tahu apa perkembangan korang2 :)

Pastu, tinggalkan laa link korang kat ruang komen ni...
Senang kan?

Contoh Entry Contest bole tengok kat sini:
http://aminpunyastory.blogspot.com/2010/08/contest-menang-t-shirt-lompat-tikam.html

10 peserta yang terbaik akan dimasukkan dalam kotak undi. Dan cabutan undi akan dilakukan. Kalau penyertaan mendapat sambutan hangat, hadiah saguhati akan diberikan... :)

Gud Lak Guys !!

Cuba teka air apekah ini? Kuih apekah ini?

Korang ingat korang dah minum semua jenis minuman kat Malaysia?
ye ker... Cuba teka apekah minuman di bawah ini kalau rasa diri tu bijak bistari... :)










Cuba teka siapa saya?








Korang ingat korang tahu semua nama kuih kat Malaysia?
Apa nama saya?

Sape betul, akan dapat hadiah misteri... :p

Bufet Ramadhan Al-Rawsha + Booking Telephone number

Kalo korang pernah makan kat Al-Rawsha di Jalan Damai? Ini ialah cawangan baru yg besar gilak dekat Bulatan kg pandan...

Kalo menghala ke taman maluri, tengok belah kiri. Sebelum restoran China Dragon..


Translation: al bufet al iftar - rm50 utk yg besar, rm 20 utuk yg kecil -
(besar bukan diukur dari diameter/kepadatan isi padu perut ye, :p )


first impression: lawa dowh.. ~


I love the interior design.. :)

Jom tengok makanan die plak. Banyak gak choice, sume makanan arab laa...
Ada nasi mandy, kebab, sup2, kuih2 manisan arab, beef spagheti, etc. Minuman air teh mint adalah terbaekk... Teh tarik tawar ala padang pasir.. :p

Syurga lamb... lembut dan berlemak dan bole diambik sesuka hati.

Tips: xyah amik ayam, xbest, lamb lagi best...
Tapi kan, nasi dia dah sejuk sket, so kurreng sket laa...


Kuih2 arab yg manis.. Yg macam apam balik tu best..


Ni pandangan dari atas lepas solat kat Surau di tingkat satu.

Overall okay laa, best gak lepak kat sini.

Untuk tempahan, sila telefon:
Reservation : 03-9200 6600
Office Tel : 03 - 9281 4584

Website diorang still dalam progress kat sini: http://www.alrawshakl.com/
Siap ada plan nak buat drive thru take away ni... canggih2... :)

P/s: Nak try makan kat Arab de Cafe Shah Alam and Restoran Saba plak...