Followers

Al-Quran yang interaktif & berinformasi !!

Iklan susu cap junjung... ~

Tuesday, September 14, 2010

Monolog seorang pemandu... Apa anda buat bila stuck dlm traffic jem? Rumah pulak kena pecah ~

Hari Khamis, 9hb September 2010, jam 2pagi - Disebabkan dapat cuti 2 hari jek, aku drive sengsorang dari Gombak menuju Klate. Masuk karak je, terus jem bumper-to-bumper, demn! Tengok tepi jalan, gelap jek... Boring giler.. Sampaikan aku berharap moga2 dapat laa nampak hantu pontianak ke, penanggal ke.. baru lah terhibur sket hati aku... Jangan hantu2 tuh tiba2 ada dlm kete aku sudah, hoho...

Sebelum bertolak tadi dah beli McD Drive-thru awal2 utk bersahur, n utk jimatkan masa, aku makan sahur pun sambil driving... tangan kanan pegang stereng, tangan kiri pegang burger... Sungguh efficient sekali...

3:00am - Masih stuck jem di karak. Nak tepon awek2 yg 6 orang tuh, kesian pulak kacau diorang malam2... Lalu aku pun berbual2 lah dgn Tun Dr Mahathir kat sebelah.
Aku: Dr Mahathir, cerita lah apa rahsia2 kerajaan yg Tun tahu? Betul ke Anuar Ibrahim tu Gay?

xpaham? inilah imaginary friends nama nye... :p


Pukul 4 pagi baru laa dpt exit ke Bentong... nasib baik Bentong n Raub xjem n aku berjaya sampai dalam 8 jam. It's considered as lucky enough bcoz my friend who go back one day earlier, stuck in jem for 12 hours!

-------------------

Hari Isnin - 9.30am - Balik ke KL pulok. Sumber hiburan? Kalau ada je kereta2 yg bawak macam shiall, potong kereta aku sampai aku kena tekan brek, memang aku HOOONNN panjang....(translation of my horn= wei, bawak kete elok2 laa sket!!). Tapi kali ni xjem sangat, 6jam setengah je sampai sudah... :)

Nak je aku tembak pemandu2 yg sengal2 nih..
---------------------

Sampai2 je kat umah, nampak bilik aku macam kena pecah! Macam tongkang pecah jek, ada pencuri masuk rumah ker?


Owh, bukan... Lupa plak bilik aku memang bersepah pun, HAHAHAHAR... :P

P/s: Kenapa entry aku macam sengal jek kali ni... ahaks ~

6 comments:

Mr Noble said...

dahsyat tol! nasib baik la tiap2 tahun aku balik johor je :D

Zinedine Zaiddin said...

Mak aii..sanggup plak brader tunjuk gambar bilik bersepah. Hehehehe

ekin said...

haha. sengal..

ingatkn betul2 kene pecah msuk tadi.

HaNTwO said...

hahaha sungguh hampeh bile baca ayat last skali...mati2 ngat bilik kena pecah..baru gua nak simpati kat tuan belog :p

Roxy zai said...

dasat weh rumah lu..tabik!!hehehe

cleoputri said...

gambar yg kedua tu..memang da lama teringin nak buat. hehe.