Followers

Al-Quran yang interaktif & berinformasi !!

Iklan susu cap junjung... ~

Tuesday, September 21, 2010

Tips membeli handphone di Pertama Kompleks

Ni first time aku tengok video ni, terkejut gak laa...





Ni yg buat aku rasa takut nak beli handphone kat Pertama ni...
Tapi kan, sket punya ramai orang dah beli kat sana, xkena plak camni.. Ke mamat ni je yg cari pasal lebih2 dengan tokey kedai nih?

Hurm....

10 comments:

diriku said...

skrg kena beringat sbb byk hp tiruan..harga sama..mmg ramai kena tipu..

Nur Hawa Mohd Zin said...

alaaa...line tenet slow plak kat ofis ni..nanti balik awe tg vid tu ok

Mr Noble said...

dah lama dah aku tgk video ni. masa lalu area2 kedai henpon mmg aku hati2 la, takut jugak :)

Anna Boleyn said...

eyy..siap kena pukul. ehh..yg diorg jual kt ptma komplek ni bkn yg ori kan?

KuNanGKuNanG said...

sy ngn member pun dah kene tipu beli hp kt pertama ni...kami beli 2 bijik hp. dua2 x ori...diorg pnipu...........nasihat sy pada semua, jgn la gtl tgn beli hp kat cini k.

Encik aMin said...

aku pun baru tau yg byk hp xori kat pertama... kesimpulannye, jom laa beramai2 ke Plaza Alam Sentral Shah Alam... haha...

thanks kunang2 for ur advice... :)

Anonymous said...

jangan beli handphone kat pertama kompleks diorang cina kuat tipu ....serius penipu jual hanset kat situ nak beli hanset pergi kedai lain ....

umar rasyidin said...

Memang betul pun den pn dh kono.. jgn lah beli hp kt luar pintu masuk tepi kat pertama tu bg hp klon kalau org melayunye dibodoh2kan.. boikot je dorang ni

Anonymous said...

Betul...ayah saya dh trkene...nak repair je die pujuk bli lenovo terbaru. Trade in..Blk umah cek2 skli klon. Pegi balik kat kedai tu xnak ngaku dh. Kurg ajar betol cine jual tepon kt pertama. Hati2 la. Jgn beli kt pertama.

Freeman said...

Nak beli handphone second hand terbaik ade kat pandan perdana betul2 depan balai polis pandan perdana..nama kedai sixtysix mobile shop..aku beli phone, setahun lepas tu rosak..aku dtg kedai tu, die kata bateri..biasalah phone second hehe..pas tukar bateri, phone mcm baru..aku bukan beli bateri..aku beli set phone rosak ngan die..rm80 je beb..siap dpt free gift earphone plak tu..dlu beli pun die bg free gift..so rm80 aku screen, bateri, camera, semualah..