Followers

Al-Quran yang interaktif & berinformasi !!

Iklan susu cap junjung... ~

Friday, December 9, 2011

Thursday, October 27, 2011

Hantu Makcik Muka Hitam di 7Eleven Paka, Terengganu... Satu spesis dgn Hantu Makcik Karipap?

Video ni dirakamkan pada 20 Oktober 2011.
Yang paling seram kat bahagian hujung2 tu, bila tiba2 makcik muka hitam tu hilang camtu jek....




Agak2 nye hantu makcik karipap yg famous tu pun kaum kerabat dia ni jugak kot...

Atau adakah ini camera trick semata2?

Jen jeng jeng...

Bila kah tarikh iphone4s 4S akan dijual di Malaysia secara rasmi? Officially launched on November...

Dengar2 rumours nye, Company2 Telco di Malaysia akan lancarkan penjualan iPhone 4S  pada minggu ke-3 November 2011...

So, kumpul2 laa duit gaji korang awal2 ek...

p/s: Aku sangat tertarik dengan function Smart Personal Assistant guna voice SIRI tu !!

Wednesday, October 26, 2011

Video klip 18SX lawak berkualiti : Band Lonely Island Featuring Akon, Norah Jones, Justin Timberlake, etc

Kumpulan Lonely Island ni memang kelakar2 semua video clip diorang... Tapi aku respect kualiti lagu and video clip dia memang standard Hollywood..

Siap boleh featuring Akon, Justin Timberlake, Norah jones, etc... hebat2...



Lirik:
Lock eyes from across the room
Down my drink, while the rhythms boom
Take your hand and skip the names
No need here for the silly games
Make our way through the smoke and crowd
The club is the sky and I'm on your cloud
Move in close as the lasers fly
Our bodies touch and the angels cry
Leave this place go back to yours
Our lips first touch outside your doors
A whole night what we've got in store
Whisper in my ear that you want some more
And I

Jizz in my pants

This really never happens you can take my word
I won't apologize, that's just absurd
Mainly your fault from the way that you dance
And now I

Jizz in my pants

Don't tell your friends or I'll say your a slut
Plus it's your fault, you were rubbing my butt
I'm very sensitive, some would say that's a plus

Now I'll go home and change
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/t/the_lonely_island/jizz_in_my_pants.html ]
(Jorma) I need a few things from the grocery
Do things alone now mostly
Left me heart broken not lookin' for love
Surprise in my eyes when I looked above
The check out counter and I saw her face
My heart stood still so did time and space
Never felt that I could feel real again
But the look in her eyes said I need a friend
She turned to me that's when she said it
Looked me dead in the face, asked "cash or credit?"
And I


Jizzed in my pants

It's perfectly normal, nothing wrong with me
Oh we're going to need a clean up on aisle 3
And now I'm posed in an awkward stance because I

Jizzed in my pants

To be fair you were flirting a lot
Plus the way you bag cans got me bothered and hot
Please stop acting like you're not impressed
One more thing, I'm gonna pay by cheque

Last week - I saw a film
As I recall it was a horror film
Walked outside into the rain
Checked my phone and saw you rang and I

Jizzed in my pants

Speeding down the street when the red lights flash
Need to get away need to make a dash
A song comes on that reminds me of you and I

Jizz in my pants
The next day my alarm goes off and I
Jizz in my pants
Open my window and a breeze rolls in and I
Jizz in my pants
When Bruce Willis was dead at the end of Sixth Sense I
Jizzed in my pants
I just ate a grape and I
Jizzed in my pants
I went to
(Jizzed in my pants)
(Ok seriously you guys can we... ok)

I jizz right in my pants every time you're next to me
And when we're holding hands it's like having sex to me
You say I'm premature I just call it ecstasy
I wear a rubber at all times it's a necessity

Cuz I Jizz in my pants

Yes, I jizz in my pants

p/s: Banyak lagi lagu lain kat youtube, pepandai la search sendirik ek... ;)

Wordless Wednesday : Roti yg boleh menyesatkan akidah


Nasib baik aku tak makan roti ni tadi... :p

credits to : Kartunis Lombok @ whoever the person who capture this photo...

Sunday, October 23, 2011

Application smartPhone (iPhone / Android) yang mesti ada di Malaysia: must have... (Maxis Movies, Finder 301, Tower Madness, Papago GPS)

Senarai application iPhone/Android yang sangat berguna:


1. GPS Papago Malaysia M8
Memang sangat berguna untuk jadi panduan nak pergi ke mana-mana sahaja. Siap boleh bagi laluan short cut lagi tu.


2. Maxis Movies
Senang nak tengok movie yang ada kat semua wayang sekaligus (TGV, GSC, Cathay, etc). Ada promosi buy 1 free 1.


3. Game Tower Madness
Game ni sangat addictive. Download at your own risk!! ;p


4. Maxis Finder301
Senang nak cari Bank ATM, tempat makan, klinik, etc.



5. Talkbox apps
Application untuk send voice messenger. Senang, tak payah nak taip2 hantar SMS lagi...

Apa lagi application2 yg korang rasa sangat berguna? Sila2 lah share kat ruangan comment di bawah yek... :)





Saturday, October 8, 2011

Para perokok tegar kini berpeluang mendapat kereta Skyline... Serius xtipu!





Sepasang kekasih di kedai makan.
GF : u tau x rokok ni blh wat u cpt mati?
BF : mane ade. Jodoh ajal maut semua kat Tuhan yang tentukan...

GF : hmmmm...berapa banyak u habiskan duit untuk rokok?
BF : satu kotak Dunhill RM10. Perghh! Feeling...

GF : satu hari satu kotak. seminggu RM70. Sebulan RM2,100. Setahun RM25,200...ayg mule isap rokok bile???
BF : pandai math u ni...dri tingkatan 2. kenape?

GF : skrg ayg punye umo 24. 24-14=10..
and then RM25,200 darab dengan 10 dapat RM252,000! Banyakkan yang u dah bazirkan dlm tempoh 10 tahun.

BF : so? I ade mintak duit kat u ke nak beli rokok? Tak adakan?!

GF : memanglah takde tapi kalau u tak merokok and u simpan skrg u dah boleh
beli Skyline ke... Evo ke... semua boleh!

BF : u isap rokok x yang?
GF : Tak yang...kenape tanye mcm 2?

BF : kalau u x isap rokok mcm i...mane Skyline u?

GF : !4#$%^&*



Kredit to Nagato Pain FB

Friday, October 7, 2011

News that matter :: Suzuki Swift serendah RM555 sebulan




Pergh... cantik menarik tertarik nih... Aku memang minat interior Suzuki Swift nih, smart siot...
Tapi tatau laa down payment kena brape RM nih...



" 1. Kereta Suzuki Swift GX (A) 1.5 liter itu dijual pada harga atas jalan RM65,888 sebuah.

2. Kadar bayaran bulanan serendah RM555 melibatkan tempoh pinjaman selama sembilan tahun dengan 90 peratus pembiayaan melalui AmBank.

3. Promosi ini sah sehingga 30 November ini dan pembeli yang membuat tempahan dalam tempoh tersebut boleh menikmati kadar faedah serta bayaran bulanan yang rendah melalui pakej pembiayaan AmBank.


- sumber UTUSAN "

Saturday, October 1, 2011

10 sebab kenapa lelaki sudah bertunang / ada girlfriend suka curang...

Sebab:

1. Over confidence dengan diri sendiri
-Ye laa, dah ada girlfriend/tunang, rasa diri tu hebat. Aku ni mesti kacak, sebab tu ada girlfriend/tunang kan?? Kalau aku tekel awek lain pun, mesti awek tu akan cair kan...

2. Pengalaman bergirlfriend disalah-gunakan
- Pengalaman setelah lama bersama girlfriend, dah tahu selok-belok apa yg perempuan suka dan tak suka, membaca body-language perempuan.... semuanye dipraktik kan kat awek baru... aduyai...


3....(sila tambah sendirik)

P/s: I am still not yet a player, but killing people with his charms... occasionally.. :p

Friday, September 30, 2011

Melihat isu ceramah Komunis Mat Sabu secara Neutral

Gua malas nak cerita panjang, korang tengoklah rakaman ceramah Mat Sabu ni...



Penjelasan adik Mat Indera: "Mat Indera datang lewat sewaktu serangan Bukit Kepong, dengan niat untuk menyelamatkan..."


pastu baca link nih:
Badrul-Story blogspot: True Story - Mari Mengenal Mat Indera

Then, nilai lah sendirik...

p/s: kalo pembangkang n kerajaan dua-dua xbetul, aku nak UNDI sape? Who are the less devil between two of them? Huhu...

Thursday, September 29, 2011

Naruto difilemkan ke live-action movie!!

Memang menjadi lah watak naruto jadi real-live person.
Definately better than Dragonball punye....

Layann~


Wednesday, September 28, 2011

Bilik Sewa Taman Melati (PV3 Condominium) – Master Room. Available on End May 2013/ Early June 2013 (MURAH!!)

[updated on 23/05/2013]
Saya ingin mencari seorang penyewa untuk bilik Master Bedroom di PV3 Condo seperti berikut.



Swimming Pool di PV3 (gambar sebenar)
  • Nearby LRT Putra Station Taman Melati. 
  • Berdekatan dengan Wangsa Maju dan Taman Melawati. 
  • Rumah fully-furnished : Ada Katil Queen + Tilam, Wardrobe Almari Baju, Kipas, Attached Toilet, Sofa, Peti Sejuk, Mesin Basuh, Kipas, Meja Makan, Dapur Memasak.
  • Secured Condominium : Ada guard 24x7 
  • Persekitaran tenang, bersih dan tak bising.

 Gambar:  Almari wardrobe & Katil Queen Bed + Tilam


Banyak kedai makan (ada Kedai Mamak kat dalam Condo), berdekatan Leha Kelfood, Satay Kajang, Old Town White Coffee, etc.

Pengangkutan senang - Teksi kat depan condo, LRT Taman Melati dalam 10 minit walking distance.
Ciri-ciri Tenant : Mestilah seorang lelaki Muslim yang berkerja

Kalau guna Jalan MRR2 dari Ampang menuju ke Selayang/Batu Caves, Condo ni di sebelah kiri. Belakang deretan kedai makan Leha Kelfood, Satay Kajang, Old Town White Coffee yg tengah2 antara Stesen Minyak Petron dan Petronas Taman Melati. Dekat Balai Bomba..



Alamat:
PV3, Platinum Hill Condo,
Jalan Melati Utama 3, Taman Melati Utama, ‘
53100 Setapak, KL.

Summary:

• Sewa RM580 sebulan
• Deposit 1+1 ONLY 
• Berdekatan LRT Taman Melati
• Kemasukan SEGERA (IMMEDIATELY) on June 2013

FIRST COME, FIRST SERVE Basis.... :)

Sesiapa yang berminat, sila hubungi melalui sms/call
- Amin 017-3000651

Saturday, August 20, 2011

Clash of the Bloggers' Fantasy Team



Jom join contest nih. Hadiah cambest jek...  :


                  -Nama Team: Lompat Tikam

                  -Nama Facebook: Lompat Tikam



Tahukah anda bahawa doa makbul sewaktu hampir berbuka puasa?




Nabi SAW telah menyebut :-
"Tiga golongan yang tidak di tolak doa mereka, pemimpin yang adil, individu berpuasa sehingga berbuka dan doa orang yang di zalimi"
( Riwayat At-Tirmizi, 3595, Hasan menurut Tirmizi. Ahmad Syakir : Sohih )

Selain itu, doa menjadi bertambah maqbul tatkala ingin berbuka berdasarkan hadith.
"Sesungguhnya bagi orang berpuasa itu ketika berbuka (atau hampir berbuka) doa yang tidak akan ditolak"
( Riwayat Ibn Majah, no 1753, Al-Busairi : Sanadnya sohih)

Kesimpulannye, rugi woo kalau tak perbanyakkan doa masa bulan puasa nih... Especially time dekat2 dengan waktu berbuka...


Renung2kan dan selamat beramal...~

Saturday, August 13, 2011

Ketinggian Nabi Adam A.S adalah 60 hasta (27 meter @ 90 kaki) !!

Terdapat sebuah hadith sahih yang berbunyi:

Hadis Abu Hurairah r.a katanya:
Rasulullah s.a.w pernah bersabda: Allah telah menjadikan Nabi Adam setinggi enam puluh hasta. Setelah menciptakannya Allah berfirman: Pergi dan berikan salam kepada kumpulan itu. Mereka adalah sekumpulan Malaikat yang sedang duduk, maka dengarlah jawapan mereka kepadamu kerana salam itu adalah salam penghormatan untukmu dan keturunanmu. Maka Nabi Adam pergi dan mengucapkan: السَّلَامُ عَلَيْكُمْ Mereka menjawab: السَّلَامُ عَلَيْكَ وَرَحْمَةُ اللَّهِ Mereka menambahkan وَرَحْمَةُ اللَّهِ Maka rupa bentuk setiap manusia yang akan memasuki Syurga adalah seperti Nabi Adam. Ketinggiannya enam puluh hasta. Setelah Nabi Adam, rupa bentuk (ketinggian) manusia terus berkurang hingga sekarang.




(Translation of Sahih Bukhari, Volume 4, Book 55, Number 543)
Sumber : Link


Tinggi kan?
Nampak macam mustahil, tapi sebenarnya ada bukti2 saintifik yang menyokong hadith ini seperti:

1. Bumi ini sebenarnya "berkembang"dari zaman dahulu, maka tarikan graviti semakin bertambah, lalu ketinggian manusia semakin berkurang. (sumber: Link)

2. Teori Population Bottleneck yg menerangkan bahawa ketinggian manusia menyusut, dan bukti bahawa manusia berasal dari DNA yg sama beratus-ratus ribu tahun dahulu (sumber: Link 1 dan Link 2 )

Dulu aku pernah terbaca pasal penemuan rangka2 manusia yg bersaiz gergasi, tapi ada gambar yg dipaparkan adalah gambar yg palsu/di edit. Tapi itu tak bermakna yang manusia bersaiz gergasi tidak wujud kan...

Wallahua'lam (Hanya Allah yang Maha Mengetahui) ....


P/s: Usia bumi dianggarkan setua 4.54 billion years old. Kiamat dah dekat kot? 

~ As-Salam...

Sunday, July 10, 2011

Watak2 Transformers 3...

Korang dah tengok Transformers 3? Yg best pasal transformers ialah watak2 Decepticons yg baru, yg sgt BADASS!!  Contohnye spt: 

SHOCKWAVE !
(Mamat ni la yg bagi arahan kat "Driller the Cacing Kerawit" yg dengan selamba nye belit bangunan jadi patah dua) 

Satu lagi decepticon yg Smart ialah :
SOUNDWAVE!! (transform dari Kereta Mercedez tuh...)

Geng2 Autobot pun ok gak:

Dino : Ferrari merah... 
Sidesweep : Chevrolet silver convertible (xde bumbung)
The Wreckers : 3 ekor Robot yg sebelum ni kerja jadi Maintenance Engineer untuk Roket NASA... Bila transform, diorang jadi Race Car NASCAR.

Yg merah tu, bila transform jadi robot, perut die boroi... Hahar... :p

Ada jugak kemunculan istimewa separuh robot nih:
Robocop!! Hahar... just kidding... or am I? :p

Entri ni dibuat just untuk memperkenalkan watak2 transformerz, sbb xkenal maka xcinta. Huhu... Kalo korang nak details semua watak2, sila klik di SINI. 

Sekarang ni rasa cam nak tengok balik Transformers 1 and 2. Jom layan youtube Transformers 2: Revenge of the Fallen.





Layannn~

p/s: Aku dah tengok yg biasa dengan yg 3D. Kalau yg 3D, takde laa nampak sangat impact timbul2, tapi gambar lagi lawa laa...

Wednesday, July 6, 2011

Berita Terkini: Mali's Corner telah dirobohkan pihak bandaraya ( 5th July 2011)

Mali's Corner @ Taman Bunga Raya, Setapak


Sedihnye bila Mali's Corner dah dirobohkan. Tempat ni memang faymes dgn char kue tiauw, tapi personally aku lagi prefer nasi lemak kat situ. Walaupun ada lagi cawangan yg satu lagi kat Danau Kota, tapi tempat tu sempit and susah nak parking laa...

Bila tengok video ni, aku xdapat imagine betapa remuknye hati owner Mali's Corner bila tengok gerai die dihancurkan oleh bulldozer tuh... Inilah dunia ~

inilah link video proses perobohan tadi...

" malis corner dirobohkan oleh pihak bandaraya...namun kami berasa hairan...kenapa kedai disekeliling kami tidak dirobohkan? kenapa sesetengah gerai sahaja? kenapa malis corner dikepung seolah olah gerai kami menjadi sasaran utama? BILA MELAYU MAHU BERKEMBANG...JIKA BUNGA BARU MAHU BERPUTIK TERUS DISIRAM RACUN AGAR me"LAYU" dan terus "MELAYU"...


P/s: Sila lah add mali's corner fb, kot2 kalau ada berita lokasi kedai baru ker... 

Monday, June 27, 2011

Nombor Telephone Locksmith Pakar Pembuka Kunci area KL, Ampang, Taman Melati, Selangor, Shah Alam, Puchong

Korang pernah terkunci pintu bilik/rumah tapi kunci tertinggal kat dalam?


Sila try tepon:

KL, Ampang, Taman Melati,
1. 019-2553041
2. 017-6557277

Selangor, Shah Alam, Puchong,
1. 012-2873063
2. 019-6633063

Kunci pedal lock kat kereta pun diorang boleh bukak.
Personally, aku penah try diorang nih... Memang terer giler ah, sekejap je bole bukak...

p/s: kalo korang tengah menganggur, cuba try amik course locksmith ni, dlm Rm1000 je kot... serius boleh buat duit beb... :p

Saturday, June 25, 2011

Jalan KL tutup 26 jun 2011 - Sempena KL marathon standard chartered

Senarai jalan2 yg ditutup pada hari Ahad ni :


Street
Closed from
Open again
Lanes
Jalan Ampang
6.30am
9.30am
1.5
Jalan Bukit Bintang
6.00am
9.30am
all
Jalan Cheras
5.30am
8.00am
1
Jalan Damansara
4.30am
8.15am
all
Jalan Dato' Onn
6.30am
11.00am
all
Jalan Dewan Bahasa
5.15am
7.00am
all
Jalan Duta
6.00am
10.30am
1
Jalan Ipoh
6.00am
10.00am
1
Jalan Istana
5.15am
7.00am
all
Jalan Kinabalu
4.30am
7.30am
all
Jalan Klang Lama
4.30am
6.00am
1
Jalan Kuching
6.00am
10.30am
1


Untuk tengok list penuh n peta route larian tu, sila klik sini:
a) KL Marathon affected roads
b) www.KL-marathon.com : Race route

Alamak, banyak jalan kena tutup ni... Camne aku nak amik adik aku ni.. Dia turun kat stesen Bas KTM, or Stesen Hentian Putra. Tapi kalo tengok map nih, macam dua-dua jalan tutup.

p/s: Wahai adikku, naik komuter je laa ek... Hahahar...

Sunday, April 24, 2011

Budak yang paling lucu lelucon & nakal ... ~

Cuti Chinese New Year yg lepas, aku pergi melawat kakak aku kat Balok, Pahang. Sebabnye rindu nak main dengan 2 anak buah aku yg nakal tuh... Seronoknye bila dapat lepak2 relax2 skali-skala...

Anak buah aku ni mmg nakal n chomell...
Ada ke patut time aku tengah layann tido siang, bangun2 je...

Tangan aku penuh sticker!! Kurang asam punye anak buah... huhuhu... :p

Ni lah suspect2 yg disyaki... :p


Nanti aku buat entry pergi Gambang Waterpark Resort n lawatan ke Zoo Telok Chempedak... Kalo rajin laa, ahaks.. :p

P/s: In life, simple moments is the most unforgettable memories... ;)

Sunday, April 3, 2011

Cokelat Van Houten berulat (Van Houten Chocolate with maggot)

Pada tanggal 24th Mac 2011, sewaktu aku kelaparan, aku pun bukaklah coklat nih..
Seperti biasa, aku patahkan satu bar, n for my surprise, ada ulat dalam tu!! Euuwww....





Aku yg tengah bengang ni, cariklah email or phone number Customer Centre Van Houten kat pembalut tu. Memang takde beb, so dengan susah payah cari kat internet, akhirnye dapat laa jugak buat report.

Tapi jawapan yg diterima adalah sangat tak memuaskan hati...

Thank you for contacting us about one of our products. I understand how upsetting infestation can be and sincerely apologize that you encountered this situation with one of our products.

Infestation is an environmental problem that can occur during the storage and distribution of food products.  While it can be difficult to determine exactly where the infestation occurred, we have comprehensive integrated pest management (IPM) programs in place to prevent infestation in manufacturing and distribution.  IPM programs take into account things such as structural design and maintenance, sanitation, consideration of environmental factors, stock rotation, physical control methods and chemical barriers and controls. Further, manufacturing processes such as nut roasting are at such high temperatures that insects could not survive.

We sell our products in good condition to wholesalers, distributors and retailers who in turn distribute and sell our products to the public.  Unfortunately, products may become infested once they leave our control and enter the distribution system.  Although we print proper storage instructions on all of our outer cartons, we have no control over the environmental storage conditions and stock rotation policies of distributors and retailers.

Infestation can occur if the product is stored with or near infested food or pet products.  Pantry pests can penetrate virtually any type of packaging on the market today, with the exception of glass or metal.

Thank you for contacting us. We would normally send replacement coupons for the product you purchased. Unfortunately, our coupons are not valid outside of the United States. Your information has been forwarded to a Sales Representative for your area.  This representative will contact you to arrange for proper replacement of product.

Susan Harris
Consumer Relations

008193960A



Kalau diorang bagi coupon free pun, aku dah trauma kot nak makan coklat Van Houten ni... huhu.. 


Aku try gak cari website Hak Pengguna ker.. tapi tak jumpa website yg sesuai... Ada apa2 cadangan?





Monday, March 28, 2011

Gambar mata paling cantik, Bandar paling cantik, Tanaman paling cantik di dunia ...

Cantik kan?
Hurm, tapi ni bukan sejenis tanaman yek... Just gambar buih landing kat atas daun, huhu... 

Vancouver, canada... lawa kan..

Jambatan kat Jepun.. Impressive.. mesti Ted Mosby yg design nih, hahahar.. :p


source: Forum Ehoza

Sunday, March 13, 2011

Keputusan terkini Badminton Final All England 2011 (13th March 2011)

Ini lah keputusan rasmi perlawanan:

Game 1: Final Single Perempuan

Shixian WANG [1]
-
Eriko HIROSE
24-22 21-18
Result: China menang...

Game 2: Final  Beregu Lelaki


Pasukan Denmark
Mathias BOE-Carsten MOGENSEN
[ Ranking ke-1 Dunia ]


VS 

Pasukan Malaysia
Kien Keat KOO-Boon Heong TAN 
[ Ranking ke-5 Dunia]
   


Result: Denmark menang : 15-21 , 21-18, 21-18


Game 5: Final Single Lelaki

Chong Wei LEE [1]
-
Dan LIN [3]
Result:
 Lee Chong Wei MENANG!!
 21-17, 21-17



P/s: Akhirnya Lee Chong Wei menang gak tournament yg besar macam ALL ENGLAND!! And its more sweet to defeat his ultimate Nemesis, Super Lin Dan... Tahniah Dato' !! Memang best match tadi, MALAYSIA BOLEH!! :)

1:50am: Sekarang aku boleh tido... zZzz...

Source: tournamentsoftware.com

Wednesday, March 2, 2011

Cara nak jailbreak iPhone step-by-step mudah ! (GreenPoison, Cydia, Installous)

Sebenarnya mudah je nak jailbreak iPhone nih...

1. Korang check je website iClarified nih : http://iclarified.com/entry/index.php?enid=12159
Follow je step by step guna software GreenPoison.



2. Pastu bila dah ada Cydia, korang kena install software Installous. Caranye macam kat sini: http://www.callingallgeeks.org/installous-iphone-cydia-application-from-hackulo-us/



Installous ni sebijik macam AppStore, cuma application2 kat dalam adalah F.R.E.E!
Dah siap... senang kan?

Sekarang boleh laa install apps2 macam WhatsApp, game2 full version yg best2, etc...


P/s: Adalah digalakkan untuk buat jailbreak ni kat tempat yg ada wifi utk mengelakkan kejadian yg tak diingini berlaku... hoho..