Followers

Al-Quran yang interaktif & berinformasi !!

Iklan susu cap junjung... ~

Thursday, July 29, 2010

Margin Keuntungan RM2.50 utk satu balang Kuih Raya, ok ker?

Akak kat ofis ni offer aku jadi agen die, kuih dia biasa dia jual rm25, tapi die nak tolak kat aku rm22.50 kalo aku jadi agent dia... So, berbaloi ker margin untung rm2.50 tu?


Kalo jual 10 balang, baru dapat rm25..
Kalo nak rm250, kena jual 100 balang.... banyaknye nak kena jual.. :p

Ker, aku kena Markup lagi, jual lagi mahal dari rm25? Huhu....

Sape2 ada pendapat? :)

12 comments:

Mr Noble said...

Sikitnya RM2.50 sebalang. Kalu markup nnti takde org nak beli.
Kene jual at least 50 balang ni, baru berbaloi. Amacam? dah ada 50 prospek kastemer?

Jard The Great said...

mahal la.. baik beli kat kedai kalau camtuh.. hurmm

FaRrA DeeN said...

My biskut raya u dapat untung rm5 per box... nak jadi agen i?

Hariz said...

Pada pedapat sy buat je.
lagi pun x perlu modal ape2 kan?
sampingan je :)

New Entry Prof-Hariz
Keajaiban Malam Jumaat

Amir Izzat said...

jual 25.50. amacam? untuk 3 hengget kan?

senandung semalam said...

agree ngan hariz ;)

hazman aka species1980 said...

Hmmm... kena cari market merata tempat....pasti ada rezeki...

kisahsensasi said...

cuba la dulu.... yakin.. yang penting .... dapat pengalaman bisnes keci-kecilan....

nosembilanbelas said...

rm2.50....up la sikit jadi rm3..senang nak kira untung

Encik aMin said...

wah, bagus laa komen2 korang ni... byk cadangan bernas... :)

DaHLia said...

kueh apa?
tgk kueh gak weh..
skrg kueh dah byk murah daa..

amira zakiah said...

mintak laa agen tue up lagi...klu markup tkt org xnk bli plk.mcm mahal jew