Followers

Al-Quran yang interaktif & berinformasi !!

Iklan susu cap junjung... ~

Thursday, July 15, 2010

Hantu Karipap di KMNS Kolej Matrikulasi Kuala Pilah

Ini Kisah Benar! Bukan rekaan aku. Kalau tak percaya, cuba tanya sesiapa yg pernah study kat KMNS Kuala Pilah, mesti diorang tahu cerita ni. Ceritanya berbunyi bertulis begini.

Ada sorang minah ni study lewat malam, dalam kul 3 pagi lebey kurang. Time tu, dia sorang je dalam bilik, semua roomate lain ada hal masing2. Meja tempat dia study tu, menghadap tingkap. Tengah khusyuk2 study, tiba2 ada budak pompuan kat luar tingkap tu, dengan membawak bakul. Budak pompuan tu tanya Minah ni,

"Kak, nak beli karipap kak?"

"Erm, xpe lah dik.... kak nak study laa..."

Lalu budak pompuan tu pun menghilang...~

Pastu, baru minah ni teringat, sape plak nak jual karipap malam2 (pagi2) buta ni? Dan, dia study kat tingkat 3!! Adakah budak pompuan tu melayang-layang tak menjejak tanah? ~ huuu....... .... .. .


P/s: Amacam, seram tak?

25 comments:

Miro Armyrule said...

aku bdak KMNS batch 04/05...mmg femes ar hantu karipap ni...ahaks...

cik panadol said...

aku pon ex-KMNS...mmg glemer la hantu ni...'hantu sebelah' pon glemer gak time tu...tp nasib baik bilik aku kt ground floor je...tp setahun kt sane, setahun gak la aku tak sentuh karipap hahahha

princeduyong said...

ooo...ye ker...inti apa yang dia jual ek..?

SKETSA JAM EMPAT

DaHLia said...

kat UTP (masa batch adik aku) pun ada jual karipap ke nasi lemak ntah...
fuh seb bek aku xpenah jumpa mende2 gini...

anyway, gmbr atas tu real ke??? ataupun cubaan semata?? aku rasa seram ni beb, seb bek aku nyer blik xde beranda..huhuh

kay-N said...

waaa..pe ade pic tu...aaaa..dh duduk blik sorg2..takut~~ isk3

khalidahmacambaguss~O_o said...

haha...seram campor klaka la gak...ada version lain gak kan cite ni...ada cita pak gad tego dari tingkap tepi tu gak, ada budak jual nasik lemak la...dan sebagainye...

cerita yg menarik eh...;)

daisy said...

hak..hak..hak..
seram gilerrrrr

aizat912 said...

aku ex-kmns jugak.. tahun lepas.. memang citer tu citer betul.. utk pgtahuan.. hantu makcik karipap ni kacau natris p.pinang jugak..

aizat912 said...

aku ex-kmns jugak.. tahun lepas.. memang citer tu citer betul.. utk pgtahuan.. hantu makcik karipap ni kacau natris p.pinang jugak..

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

peerrhhh,,,aku penah dudk kmns jap,,

ade sukan,.,

seb bek xdgr ape2 pasal hantu karipap,,hahaha

Fiq said...

aku suka karipap.

tapi aku baca ni pukul 2.11am dan tingkap bilik sedang terbuka yup..ahhaa

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

err ngerinya..
anyway, i suka karipap..haha

Cik Azeya~~ said...

haha. macam dekat kmpp jugak je ! ;)

cleoputri said...

oi jgn la..tgh tggal sorang ni.
gamba di atas tu serius seramm!!

mira said...

ahha.aku ex kmns untk 2 mggu je b4 blah pegi mktb.

ak yg 2 mggu ni pun taw sal aunty karipap ini..

tp lect ak,ustz la, kt kmns..die kate jgn dok caye cz org yg kene tu bkn nmpk pn muke die..so, it cn hppen cz halucination o myb ape2 la..

i loikke karipap~

kAziShA said...

pernah dengar gak citer ni..
ehh seram la tgk pic tu..huuu~

si[jari] telunjuk said...

cite nih sunggguh ke?/cam dh banyak kali dengau je....





seb bek bukan duk kmns

dya adriza said...

kt mn2 pun ada cita nih.. mmg femes la kt mn2 mtrik..

syufaa said...

haha.
i ex kmns. then larik msok utm.
tp xpnh lak dengo pasal neh.
mybe dok jap je kot.
huhu. yg pnah dgr cite pasal 'jumping candy'
perghhh. tu seram beb!

marina anakcikbob said...

seram...
sangat seram..

elyn said...

ak pn ex-kmns gak..batch 07/08..
cte psl makcik karipap ni mmg femes..
bkn stakat makcik karipap je yg mengusik..
ak yg duk kt tgkt 2 ms 2, g blik air dlm kul 4 pg, pn kne usik..huhuhu..
kmns mmg seram..~_~

Tajul said...

Dulu kat UTM Skudai dalam tahun 2003-2005 ada jugak story mcm ni tp namanya 'Hantu Burger' kat Kolej 12-13. Masa tu kolej2 ni baru bukak n budak2 lelaki yang duduk tp skg dengarnya budak pompuan pulak yg dok situ yg lelaki dh kena hantar ke Kolej 14-17. Huhuhu...

Anonymous said...

ak ex-kmns gak..penah satu mlm ak kat koridor sorg2 nk balik bilik, tbe2 ade 'sweet' terpacak kt tepi bilik ak!nak x nak wat dek je la lalu dpn bnde tu..

nabila said...

saya pom pljar kmns jgk !! bwu je dftar buln mei hri tuu , memeg femes hantu karipap . :)

mr.pingu said...

seramnya.. sy pun ada cerita hantu di kolej