Followers

Al-Quran yang interaktif & berinformasi !!

Iklan susu cap junjung... ~

Saturday, August 7, 2010

Sila berprasangka buruk bila memesan makanan : Kes di GeorgeTown White Cofee dan Ayam Dara 3 Rasa

Sekadar untuk berkongsi pengalaman.

Kes 1: Georgetown White Coffee
Aku order Toast with Butter jer. Tapi dekat setengah jam kot, tak sampai2 lagi. Perut sudah lapar, Hati sudah panas, Wayang pun dah nak start, lalu member aku pun tanya laa kat staff die... Terus Staff tu bawak makanan tu kat kitorang.
Makanan dah sejuk!
Sah-sah kes dah lama siap bakar, tapi staf tak hantar...
Demn!Apa guna makan kat sini, kalo dpt makanan sejuk. Baik beli Roti Gardenia jer...


Kes 2: Ayam Dara 3 Rasa
Tengah lapar, order laa. 20 minit tak sampai lagi. Bila usya kat tempat masak ayam tu, tengok pekerja dia relax jer. Sah, mesti lupa laa ni. Tapi nasib baik diorang mintak maaf banyak2 kali. Even masa nak balik pun diorang mintak2 maaf lagi. Sejuk sket hati....

Moral of the Story: Kalau makanan korang tak siap dalam 15 minit jer, terus tanya diorang! Banyak sangat dah kes terlupa, tersilap hantar makanan nih....

Btw, korang tau tak laman web komik online Onemanga.com and mangavolume.com dah tak dibenarkan beroperasi. Dah tak boleh baca komik free skang.. Sedih woo... :(

P/s: Terasa nak makan makanan arab kat Jalan Damai plak, huhu... :p

7 comments:

Peri PiA said...

tu la,kadang2 mkn kat luar ni menyakitkan hati

mama zharfan said...

GeorgeTown white coffee tu halal ke? sbb byk kopitiam tak halal kan..

marina anakcikbob said...

watt?????
onemanga.com da xde????
i kan beliv it!!!!!!!!!!!!!!!!!
uwaaaaaaaaaaaaaaaa........ :((

Mr Noble said...

biasa kalu ada match epl bola kat kedai mamak, orde nasi goreng masa kik off, half time baru dpt. haha!

Lelaki Ini said...

stju!!!!

Tomato Gurl's Life said...

stuju kl order lmbt siap kn tnye takut diorg lupa...erm georgetown white coffee tu halal ke x??

Kie-yu said...

selalu gak kena mcm ni
kalau mse mood tak baik aku blah je
pdn muke
hahaha~!