Followers

Al-Quran yang interaktif & berinformasi !!

Iklan susu cap junjung... ~

Sunday, August 22, 2010

Kisah hantu dalam LRT Stesen Sri Rampai : Seram woo... Ibu mengandung jangan baca yek..

Korang tahu kan ada satu stesen LRT yg ditutup? Stesen Sri Rampai... Sebab orang cakap tempat tu kerass sket.. cite sebenar aku tatau... Tapi aku nak share satu cite hantu nih..

Ada satu mak ni dengan anak dia naik LRT malam. Masa tu, dia dengan anak dia jer yg ada kat dalam partition coach tu, xde orang lain. Tiba-tiba anak dia tanya,
"Mak, biasanye orang pakai tudung ikat kat leher kan.... Tapi apasal makcik tu pakai tudung ikat kat atas kepala? " sambil tunjuk kat ruang seat yg kosong kat depan diorang.


Mak dia memang tak nampak apa2. Tapi bila dengar ape yg anak dia tanya, terus rasa seram sejuk, n terus berhenti kat stesen yg seterusnye..

Korang boleh teka tak hantu ape yg budak tu nampak??
Kalo korang lemah semangat, jangan scroll ke bawah ok? ...
.....
...
..
..

..

..
..
...
..
.




..


P/s: Seram siot, dalam bandar pun boleh ada hantu2 ni ke....

25 comments:

MOFASAD said...

IYA KE??

dLa said...

serius ke ?

mama zharfan said...

citer betul ker or rekaan semata?

mizzura said...

grrrr...seramnye..tapi kan memalam kalo dalam komuter la..saya lagi takut kalo dalam coach tu hanya saya seorang je perempuan n yang lain tu laki...lagi seriau....

Mommy Pinky said...

oh, gatalnya aku membaca entry nih!!! (T_T)

Lelaki Ini said...

huhuh..
adeyh!
tatotnuew!

marina anakcikbob said...

ko biar betul en. amin...

Abu Amirul said...

salam ramadhan,
blog yang sungguh menarik, kalau guna gambar kueh lompat tikam lagi nampak hebat header saudara.
harap sudi kunjungi http://askamakalikada.blogspot.com dan sudi menjadi follower.

Mr Noble said...

haha! takkan sebab tu nak tutup? :p
anyway, ni kan bulan puasa, so takde hal la :D

cik lya said...

hah!!!seb bek tak saket jantung peh

EYQA ♥ said...

errr seram !

khalidahmacambaguss~O_o said...

tak tatott...;p

ms.GrEEn said...

erm...rilek..nih makhluk allah juge..(pura2 brani) padahal....ahahaha

kak ina kl said...

betul ker..tapi memang stesyen tu mcm tpt hantu ajer..tak taulah hantu betul ker ataupun hantu manusia.

kodok hijau the ghost writer said...

iye ker??

Tomato Gurl's Life said...

eh cerita betul ker tipu nih???

HaNTwO said...

huhu seramnya..

tunoor73 said...

betoi ka....

Anonymous said...

Terang-terang penulis ni menipu.

PERTAMA. Stesen LRT yg di tutup di sri rampai tu memang betul tetapi laluan tersebut hanya untuk tren PUTRA SAHAJA, walaubagaimanapun penulis tidak bertanggunjawap ini mengupload gambar tren LRT KOMUTER yang TAK PERNAH pun lalu kawasan tu..

KEDUA. Sempat plak makcik tu tangkap gambar mayat tu.. siap dgn prop bantal dan tikar lagi dalam tren??.. (kemungkinan kedua2 gambar ini diambil dari google dan di upload tanpa royalti)

*gua bukan ape..agak panas bila tampat gua membesar dikaitkan dgn perkara karut marut ni...

Anonymous said...

Rilek la bro...
penulis taruk gambar hiasan saja... jgn aar emosi sgt... tapi psl cerita tu meme aku penah dgr..member aku da penah kene..tp cerita dia tak seram sgt...tp kalo betul mau kepastian pegi tanye polis bantuan yg jaga lrt sri rampai tu...hahaha

*bro...gua pun membesar situ gak ....

Anonymous said...

member aku ade sorg pakcik sedara jaga kt situ..pakcik dier penah ckp yg tpt tu mmg keras gile babeng. Penah npk lembaga itam terbang sebesar2 alam. Pakcik ni kate masa solat pn dier kene kaco..isk,isk, takut neyh!

blog-tips-kurus said...

yang mengalaminya sahaja yang boleh sahkan ni. hhmmmm...

Anonymous said...

Lrt Sri rampai tutup meh?
Tu lrt kelana jaya - gombak erk?

Anonymous said...

Sy ni pemandu lrt aliran ampg pe.. Tu pic dlm lrt ampg. Stesen sri rampai tutup ada sbb2 tertentu, bkn sbb keras ke ada hantu ke.. Eh dh mmg keras kot, wat dgn batu. Huhuhu.. Gurau je.
Semua tmpt ada pnguninye.. Kita je yg xnmpk. Sy ni sbgai pmandu tren, lg mcm2 dugaan. Siap kene kaco time bw tren xde pnumpang. Klu korg, xgrk la tren tu. Apa pun demi tugas, tkt mcm mana pun kene gak mjlnkn tugas yg diamanahkn.
Klu nk rasa pengalaman seram, lh la jd pmandu tren mcm sy.
P/s: sy seorg wanita.. transit oficer aliran ampg

mak datin said...

Setiap pagi jam 3 akan kedengaran suara tangisan wanita di salah sebuah stesen lrt di kedah.......