Followers

Al-Quran yang interaktif & berinformasi !!

Iklan susu cap junjung... ~

Wednesday, August 11, 2010

Doa berbuka puasa untuk seorang (aku) dan ramai (kami)

Cakap banyak tak guna, jom baca and hafal doa ni sebelum malu di depan Tuhan, kawan2 mahupun kaum famili.... :)


Kalau untuk ramai2 (kami) pulak ni...

Allahumma laka shumna wa bika amanna wa ‘alaa rizqika aftharna birahmatika ya arhamarrohimin

sumber: http://topotato.com/2009/08/23/doa-berbuka-puasa-dan-sesudah-berbuka/
http://www.kujie2.com/pengetahuan-am/doa-berbuka-puasa.html

P/s: Jom baca Al-Quran edisi baru dengan tafsir setiap patah butir perkataan (Bukannya terjemahan setiap ayat penuh macam biasa tu...)  KLIK SINI Kalau hadiahkan kepada ibu bapa kat kampung, sure dapat pahala kan? Hidup diberkati Tuhan akan sentiasa tenang dan happy.. :)

1 comment:

Mr Noble said...

wah bagusnya! terima kasih ye :D