Followers

Al-Quran yang interaktif & berinformasi !!

Iklan susu cap junjung... ~

Tuesday, August 17, 2010

Janganlah menghina Salleh Gregor Samsa yang tak percayakan Allah. Doakan semoga dia insaf...

Korang dah baca pasal status facebook Salleh Gregor Samsa yang kontroversi kerana tak percayakan Allah dan plan nak buat ajaran sesat? Serius aku terkejut giler bila baca. Credit to Mr Ejum .


Tapi janganlah kita cepat sangat menghakimi dia. Mungkin lepas ni dia boleh insaf dan jadi Imam Masjid  and masuk syurga? Kita pun tatau lagi apa nasib kita di penghujung nyawa kan?

Setelah lama hidup ni, bila aku baca berita pasal rasuah/zina/gaduh, etc aku dah tak berprasangka buruk kat diorang ni... SEBABnyer, diorang buat mende2 camtu sebab dapat ujian godaan yang hebat!! Korang pernah ke diberi ujian camni: 
  1. Orang offer RM100 000 untuk just pejam sebelah mata jer?
  2.  Pernah ke ada awek cun giler putih mulus macam pan asian peluk korang ajak masuk bilik?
  3. Pernah ker Mak Ayah bergaduh tiap tiap hari pastu Ayah hisap ganja and sepak terajang korang bile dia tengah High?
Kalau lah aku dikenakan ujian sebegini, aku pun tak pasti aku cukup kuat ker nak hadapinya... So, bersyukurlah dengan nikmat kebahagiaan yang kita ada sekarang, dan doa lah supaya dijauhi daripada ujian2 yg sebegini.
 P/s: Carilah Rezeki yang berkat, semoga anak2 kita nanti tak keras hatinya... ~

12 comments:

lady XOXO said...

biler d pikir aper awat tulis.. betoi juga.. sya juga doakan agar dia insaf dan kembali ke pangkal jalan

Peri PiA said...

SETUJU

Semoga dia dpt hidayah,fikirlah kita dikurniakan akal fikiran utk bezakan yg baik buruk

mintak Allah jgn balikkan hati kite dari baik ke jahat..Amin

BEN ASHAARI said...

kita doakan jer..nak marah pon , tak guna .. nanti dia dapat hidayah dari Allah , silap silap lebih dari kita lak ilmunya ..

Lelaki Ini said...

moga tabah mnghadapi sgala ujian yg ada...

nabilah_2908 said...

kesian tgk mamat ni...dh tersesat jauh..

moga Allah memberikan hidayah kepada dia 1 hari nanti....

jom ke APA KATA HATI pulak,
MISS RED SAKIT

encHIx laNDax said...

semoga allah beri hidayah kat salleh ni~~

Zairie Husin said...

setuju dengan ben :D

my recent post:
sempena ramdhan|peniggalan nabi s.a.w

Kie-yu said...

hoh
da jadi trend men hina2 org kt fesbuk nih~

ezzati said...

bru kenal..hehe

Mr Noble said...

betul jugak tu, semoga ada la org yg bleh insafkan dia.

Sharinginfoz said...

setuju sangat2, doakan dia diberi hidayah...tapi kalau keterlaluan sangat, kenalah buat something

Whoopz said...

Ishk.. Ape kez? Insaf la..