Followers

Al-Quran yang interaktif & berinformasi !!

Iklan susu cap junjung... ~

Tuesday, August 24, 2010

Kalau binatang ada Facebook, apa status update diorang ek?

Kalau binatang ada fb, agak-agak begini lah ya komen-komen binatang tersebut kat STATUS yg mcm kowang selalu post tu... Hohoho... :)




Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih...

Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh! ...

Cicak : isteriku tersepit pintu

Kucing Betina: Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa.

Ayam : Kawan2 kalu esok guwe tak update, bererti guwe udah di goreng... I luv u all... jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa...

Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam daaaa. Gua positif HIV AIDS... uwaaaaaaa

Kucing: Baru je add awek sebelah umah... keturunan PARSI beb!!!

Tikus: Operasi malam ni... selongkar kitchen kabinet... sape nak ikot?

katak : malam ni nk wat konsert la..da lama x ujan ni..hangat oii..

ular : rasa mcm nk makan lauk telo la malam ni..mana nk cari ek..

Anjing: Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun x senang hanjeng punya org.

Kuda: Patah kaki; Rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat kandang.

Kura-kura: Aku sakit hati bila bini aku berjalan. Lembab mcm siput babi



Siput babi: Aku sakit hati bila bini aku bergerak. Lembab mcm kura2

Gagak: Tadi jumpa ayam KFC. Jangan jeles

Burung Kakak Tua: Penat betul nk ubah stigma masyarakat. Walaupun aku Burung Kakak Tua, tapi aku burung Jantan!!!

Babi hutan: susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.

Kera: semalam GF aku bagi bunga. Sedap jugak kunyah

Tikus: Aku makan mee goreng mamak kat Al Naz maju@precint 9. Meh la join sekali.

Lalat: Asyik hurung bangkai je. Alhamdulillah hari ni jumpa nasi bungkus.

Sotong; Aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku si lembut

Ikan laga: Boring sey, duduk sorang2 dalam tanki ni.

Ikan parang; Kurang asam punya manusia, letak gambar aku kat depan bekas keropok

Ikan Jerung: Kenapa x de sorang pun nak add/approve aku. :-(

Ikan Sepat: Terkenang jiran sebelah yang dah dijadikan ikan pekasam. Al Fatihah

Ikan Bilis: Wah ramainya kawan kita. Tahniah remy, ko kawan aku yang ke 5000

P/s: Tau tak kenapa anak babi jalan menunduk? :p

12 comments:

Mz Nik Zakiah said...

haha lopat tike entry yang menarik dan menghiburkan ^_^

wanbu said...

nak jawap solan nie la...

Tau tak kenapa anak babi jalan menunduk? :p

Jawapan : Pasal malu mak dia babi!

- iam.biya - said...

lawakla..hahhaha..duk gelak sengsorang dh.. tulun2!!!hik hik.. tahniah lopat tikang..hik3

aizat912 said...

entry paling best

Ichigo Miro said...

dlm blog aku pun ada gak entri macam ni..hahaha...tp ko punyer lg banyak...best2

hazman aka species1980 said...

Hmmm... benda nie staf kat zoo boleh tolong updatekan...

kisahsensasi said...

Hahahaha..... sian anak babi itue....

shi3la said...

hahaha kelakor la ko lompat tikam..

salam kenal yer..rasenyer pestime haku menjengah ke sini..nice blog here..
salam Ramadhan...

nur anis said...

haha..sumpah lawak..x pernah terfikir langsung...

ezzati said...

hahaha..adoi lawak kottttt..xble blah sme

Nasa said...

sebab anak babi malu ler amin huhu

aNa d'sKoDenG said...

kehkehkeh..memacam laa ko wahai incik lompat tikam..

p/s :nyum²..bestnya lompat tikam..