Followers

Al-Quran yang interaktif & berinformasi !!

Iklan susu cap junjung... ~

Saturday, August 28, 2010

5 Tips bermain Fantasy Premier League (Sila baca part yg paling bawah sekali utk senaman urat gelak / kentut korang...) :p

Ada dua jenis Pro. Satu profesioanal, satu laagi prosak majlis... (credit to Apek Jangan Tido Lagi)
Ok, straight to the Ampang point, ini tips2 yg aku dapat share dengan korang.

1. Bila nak pilih player pada permulaan season baru (atau nak guna wild card), pilih player2 yg bagus tapi murah dulu.. Pastu baru pilih player2 yg mahal dengan balance yg ada tu (sebab player2 mahal biasanye semua pun mmg konpem score punye)... Make sure yg 11 player utama tu adalah player yg selalu jadi kesebelasan utama dalam team diorang.

2. Jangan emosi. Maksud aku, jangan pilih player just because ko minat player tuh.. Seperti memilih Bellamy yg rupanye tak main2 sampai skang.. Huhu...

3. Jangan anti mana-mana pasukan. Walaupun korang anti MU, ada player2 dia yg memang bagus utk dibeli, macam Scholes, murah dan berkesan (walaupun dah tua).

4. Jangan obsess dengan favourite team korang. Kalaupun korang ni peminat setia Newcastle macam Pakcik Shebby Singh tuh, takyah laa beli 3 orang player team tuh, kalo sekali kalah, sure jauh tertinggal points sampai xleh nak kejar dah...

5. Rajin2 lah tengok statistik and website2 yg bagus macam :
a) Goal.com (click kat England > Player Rating)
b) http://fantasyepl.blogspot.com/
c) http://www.physioroom.com/news/english_premier_league/epl_injury_table.php : ni untuk tengok player mana yg injured dan bila dijangka akan pulih balik...

Ini semua adalah peringatan utk korang dan utk diri aku sendiri jugak. Unzur Maa Qal, Wa laa Tanzur Man Qaal (translation: Lihat apa yg dikata, jangan lihat siapa yg berkata)...

So, harap korang percayalah tips ni sebab nye aku ada bukti kejayaan di bawah ni...




































P/s: Ranking 50 daripada 50 player... Hebat2.....  ;p

3 comments:

Mr Noble said...

aku dah tak main dah bende ni. dah tua la katakan :p

Uruchimaru @ kf said...

dah kurg meminati!

marina anakcikbob said...

hahahaha...sengal...ingt ranking 1st..hahaha..