Followers

Al-Quran yang interaktif & berinformasi !!

Iklan susu cap junjung... ~

Saturday, May 22, 2010

You're Beautiful - Korean Drama Series terbaekk 2010 !

Ini adalah Korean TV series yg terbaekk utk 2010! Kenapa? korang tanya kenapa?
Sebab nya ialah ini adalah satu-satunya Korean Series yg aku tengok utk tahun ni... hahahar..
 Last series yg aku tengok dulu ialah cerita Full House...

Sinopsis utk cite ni:
Ada satu pasangan kembar laki-pompuan ni. Yg pompuan ni nak jadi Nun (paderi wanita), yg lelaki nyer  baru je dapat jadi ahli baru sebuah Idol Group A.N.JELL. Tapi ada something happen kat abang dia, so dia terpaksa laa menyamar jadi abang dia dengan nama Go Mi Nam dan join group tu.

So, banyak laa kisah2 kelakar, komedi, dan adegan2 cute dalam cite ni sebab adanye cinta bersegi-segi dengan Tae Kyung (vokalis utama) yg ego giler, Shin Woo yg cool n gentleman, n Jeremy yg ala2 kanak2 ribena. Tapi yg paling cute semestinya heroin die laa... comel giler.. :p



Ada ke patut Hero panggil Heroin dia nih, Piggy-Rabbit? Siap jahit hidung babi kat patung rabbit tue... Jahat giler! Hahahar... :) 

Drama Series ni ada 16 episod je, so xde laa panjang sangat dan meleret2. Jalan cite die pun ada twist2 sket laa. Contohnye, aku ingatkan episod last baru diorang dapat tahu yg Go Mi Nam ni pompuan, tapi rupa2nye dlm episod 2@3 pun diorang dah dapat tahu dah, huhu...

Dlm youtube pun ada sket2 scene shot cite nih...

Silalah cari cite ni di kedai2 dvd yg berhampiran, mahupun hardisk kawan2 yg berdekatan... Chow!

p/s: Ada sesape nak recommend cite korea best lain yg mesti ditonton? :)

6 comments:

Liyka said...

waaaaaaaaaaa~kenapa siarkan pasal cite ni, aku bleh gilaaaa. hahahahah. bestkan cte nih, bleh tahan la , tapi best lagi full house. skg da byk cte korea yg sy da ketinggalan hahahah, apepun, love drama2 korean !

Hafiz Ismi said...

PErgh.. bole try cari ni.. hehe~

shafiq said...

full house siri korea first and last yag aku tengok..haha..


My latest entry : Hollywood Ada, Malaywood Pun Nak Ada

Awek Tocang said...

dah lame tak tengok korean movie..
last layan Full house n my girl..

err..itu bukan last, itu yang first time juge~

http://awektocang.blogspot.com

wawa said...

i loikke...nk try layan lah..
kiter baru pas layan
"100 days with mr.arrogant"(5 star)
"Baby and me " (5 star )
" pounds of beauty " (4star)
ader lagi nanti share lah..ye..

akyda said...

nak try tengok la pas nie at mysoju.com mesti ada nyer...