Followers

Al-Quran yang interaktif & berinformasi !!

Iklan susu cap junjung... ~

Saturday, May 29, 2010

Profail pasukan pilihan - Argentina : Piala Dunia 2010 !

Argentina. Memang satu team yg famous bila tiba Piala Dunia. Ini semua disebabkan sentuhan tangan ajaib Maradona sepertimana video youtube di bawah. Memang gol ni agak keji.



Tapi dia jugak score 2nd goal yg terus meranapkan harapan England time tuh...



Kalau tengok rekod kelayakan Piala Dunia, prestasi Argentina memang membimbangkan, bila kalah kepada Bolivia 1-6! apedaaa.. ~
Okay, meh kita tengok lineup team Argentina nih....
Goalkeepers: Sergio Romero (AZ Alkmaar), Mariano Andujar (Catania), Diego Pozo (Colon)

Defenders: Nicolas Burdisso (Inter Milan), Martin Demichelis (Bayern Munich), Walter Samuel (Inter Milan), Gabriel Heinze (Olympique Marseille), Nicolas Otamendi (Velez Sarsfield), Fabricio Coloccini (Newcastle), Juan Manuel Insaurralde (Newell's Old Boys), Clemente Rodriguez (Estudiantes), Ariel Garce (Colon)

Midfielders: Javier Mascherano (Liverpool), Sebastian Blanco (Lanus), Juan Sebastian Veron (Estudiantes), Jesus Datolo (Olympiacos), Jose Sosa (Estudiantes), Maximiliano Rodriguez (Liverpool), Mario Bolatti (Fiorentina), Juan Mercier (Argentinos Juniors), Angel Di Maria (Benfica), Jonas Gutierrez (Newcastle), Javier Pastore (Palermo)

Forwards: Sergio Aguero (Atletico Madrid), Diego Milito (Inter Milan), Martin Palermo (Boca Juniors), Carlos Tevez (Manchester City), Gonzalo Higuain (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Ezequiel Lavezzi (Napoli).

Hurm... harapkan ramai striker je yg faymes, tapi tengah just ada Mascherano dengan Veron je yg power...
Boleh ker score kalo tengah x kuat? hoho...

Keputusan Maradona utk tidak meletakkan Cambiasso juga membuatkan ramai orang meragui keupayaan Maradona. Ye laa, Cambiasso punya gol pada Piala Dunia 2006 adalah gol terbaekk tuh...



Ape2 pun, kita tunggu dah lihat sajalah.... :)

Anda juga mungkin meminati Entry ini:

SPAIN: http://aminpunyastory.blogspot.com/2010/05/profail-pasukan-pilihan-spain-piala.html
JADUAL: http://aminpunyastory.blogspot.com/2010/05/jadual-world-cup-2010-piala-dunia-2010.html
JERSI : http://aminpunyastory.blogspot.com/2010/05/world-cup-jersey-jersi-piala-dunia-2010.html

4 comments:

SyerAgh PgrEE said...

aku sokong argentina.. skrg pun pkai jersi argentina. haha mmg striker akan sakit pala coz xde bola tengah. messi mesti sakit pala coz biasa dia dpt bola lawa dari xavi. papepun aku suka tgk argentina coz ada messi dan tevez. tevez memang rajin kejar bola. messi mmg pndai gelecek. vote for argentina, vote for spain too~~

Hasrol Nizam said...

aku pun kurang yakin ngn argentina kali ni..striker mmg power2..tak di nafikan laie..

p/s: ak tak dpt nk follow. boleh subscribeje..sebb dh follow 300 blog..max tu..hehe

Hasrol Nizam said...

tp dh subcribe.. :)

Hasrol Nizam said...

eh. boleh pulak..poning den..