Followers

Al-Quran yang interaktif & berinformasi !!

Iklan susu cap junjung... ~

Saturday, May 15, 2010

Cara Mendapatkan beribu-ribu Trafik dalam satu Entry sahaja!

Ini adalah Sticky Post, untuk Entry yang terkini, sila lihat Entry yang ke-2 selepas Entry dibawah... Sekian, terima kasih ~

Rasanya ramai dah tahu cara ni, tapi bagi yg xtahu, bolehlah acu cuba try test... :D

1. Tulis posting artikel seperti posting saya ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yg menarik.
2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.


1. Tutorial Blogging Internet Bisnis Online

2. pVidia Blog

3. Stop Dreaming Start Action (Jonru)

4. Bisnis di Internet

5. Blogging-Surfer

6. Tintalughahwi

7. Igauan

8. Ad-dai’

9. kakngah

10. http://www.zilhan.com/

11. LYAfrina

12. download mp3 percuma

13. bℓog buðak χ-nakaℓ ♂

14.Cara hidup baru abad 21

15. Lompat TiKam: Sumber informasi hiburan anda~ :p

PERATURAN
1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda,
sila hapuskan link nombor 1.Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

2. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu.Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

Bayangkan jika ini boleh berjalan dengan sempurna maka anda akan mendapatkan backlink maksimum 6,103,515,625 dari berbagai blog yang anda tidak akan pernah membayangkan sebelumnya.


Jika ada pengunjung ke blog anda dari Link List yang disebutkan di atas maka anda akan secara automatik mendapatkan lalu lintas ke web / blog anda juga.

Ingat! Aturan permainan,link blog anda harus mulai dari urutan (No.15), sehingga hasil anda dapat Maksimum backlink.

Jangan salahkan saya jika anda tidak mengikuti formula ini dengan betul dan link anda tiba-tiba berada di urutan No.1 dan menghilang di daftar link. Jadi mulai urutan adalah di bahagian bawah (No.15).

P/S: Mula-mula aku pun pelik macam mana boleh dapat trafik banyak camni? Rahsianya ialah bila korang nak copy link 14 Blog yang pertama tu, korang kena bukak semua 14 blog tu, barulah diorang (dan kita) dapat trafik... Oooowwhh...
Cara utk masukkan link ke dalam post ialah seperti gambar di bawah:


tak rugi pun kalau cuba..
sekurang-kurangnya dah bertambah satu entri

selamat berjaya!!~

11 comments:

Fia Abas said...

menjadi ke tak?ehehe =)

Azizul Luqman said...

cara mcm ni dah byk org gunakan...
xtawlah btl ke x...
tapi bila selitkan backlink dlm entri, trafik memang naik luar biasa...
ngeeeee... :D

LYaFRINA said...

mmg berbaloi-baloi.. n menjadi..
mula2 tu x brapa nk nmpak g... tp skrang dh nyata n jelas.. sbb dh berkurun..berabad buat posting ni.. but.. still ada dlm list lg... n hasilnya..blh la tgk kat nuff...btw.. gud luck yer..

**jgn lompat2 ..g tikam doh.. hehehehehe

tapi siyes...mmg best kuih lompat tikam tu.. especially hok kaler putih tu.. ermm... apa kata buat satu n3..sbb apa nama blog ni lompat tikam??? sgt2 nok tau ni..sbb nama ni cam pelik n menarik.. ada memori k bersama kuih lompat tikam tu?? ehehehehe..

panjangnya..membebel...

mizzura said...

oh...boleh try ni..

Nazra~ said...

tuan rumah, menjadi ke?

:)

AbgFeroZ said...

kalu yg nie rase nye backlinks jadi la.. tp xda la smpai beribu2..
ratus maybe la kowt..
tp kalu traffic tuh tidak kowt.. kalu dia post url p0wn x semestinya diorg akan tgok url yg diaorg post tuh kan :)

p/s.. kalu salah btoikan.. :)

farah said...

mmg rase nk try tp blum godek2 lagi sbb tak bape nak paham..hehehe..kot2 salah langkah kang jatuh plk blog i..dah la ranking blog berjuta2..huhuhu

Uruchimaru @ kf said...

eh biar betul?

nur said...

try jugak ni..

::fatihahanapi:: said...

err... tak bape paham la..cane nak bagi paham ni..alahai...

muhammad afizi said...

salam... owh, ni org pggil backlinks berantai.. ade yng wat untuk dpt backlinks...ade yg wat untuk dpt traffik... tpi cara ni sbnrnya kurag berkesan untuk dpt trffik... malah, kalau dpt pun mngkin hanya bound shja... kesannya akn jadikan SEO kita menjunam jatuh... secara prktikalnya, mmg nmpak best, tpi kesannya sgt serius...

mungkin klau nk tips dan faham lbih lnjut kwan2 semua boleh pergi ke http://www.ar-rifke.com... byk tips berguna.. InsyaAllah....

disini ada sedikit tips untuk korg semua tingkatkan internal link, page views dan penerangan mudah... http://www.ar-rifke.com/2010/05/tingkatkan-page-views-dengan-mudah.html

mesti baca! Bahana backlinks sero kualiti
http://www.ar-rifke.com/2010/01/bahana-backlinks-zero-kualiti.html