Followers

Al-Quran yang interaktif & berinformasi !!

Iklan susu cap junjung... ~

Monday, May 24, 2010

Wow, boleh beli tiket Bas Transnasional secara online!

Baru aku yg sekarang ni, tiket bas pun boleh beli online tau! Bayar guna Maybank2u.com jer.. Canggih2...
Senang laa sket nak beli tiket bas lenkali, xpayah susah2 cari kaunter tiket bas lagi.
Selain Bas Transnasional, Bas Sani pun ada jugak sistem online ni dengar khabarnya, tapi tak try lagi...

Maka, aku berjaya membeli secara online dengan jayanya... Wah, terasa seperti membeli tiket AirAsia plak... :)



Yea yea yeah balik kampung! Hati Girang... ~

:D

4 comments:

atie said...

wahh.. suke nye.. tapi nak share sket pengalaman sya beli tiket online transnasional tahun lepas.. sebelum tu sya nasihatkan datang awal masa nak balik tu.. duduk siap2 kat seat no yg tertera dlm tiket bas tu.. bukan apa.. kali terakhir saya beli online tiket tu, seat saya ada org lain duduk.. dia ada no seat yang sama dgn saya.. bila tanye kaunter dia kata maybe technical error.. adusss.. terpaksa la kami berpecah anak beranak :( .. mujur brader yg seat sama tu berhati mulia.. sanggup beralah.. tu jer lah.. nak share .. hehehe mungkin transnasional dah betulkan error tu kot skrg ni :)

zulfitry.com said...

salam..

mintak maaf yer kalau ganggu..cuma nak tanya sikitlah..lepas bayar kat maybank2u tu..kita nak bagitau kat kaunter tiket tu kita dah tempat tiket online macam mana? ada slip print ker?

Encik aMin said...

hi zul,
lepas bayar tu, kite kena print receipt/kod yg diorang bagi...

pastu bawak laa slip tu ke kaunter tiket,utk ditukar kepada tiket betul yg biasa tu... :)

Anonymous said...

hi..nk tnya,kalau beli tket online ni,kte kn tkar ngan tket btul ke?kn pegi kaunter tket jgk eh? kan kte dah print tket online 2