Followers

Al-Quran yang interaktif & berinformasi !!

Iklan susu cap junjung... ~

Wednesday, April 14, 2010

Bersantai di Pangkor, bersama gathering www.Ehoza.com

Chantek kan... ~


First time aku pegi Pangkor utk join gathering community forum online Ehoza.com. Aku masuk Ehoza ni pun sebab housemate aku suh join, heheh…

Perjalanan dari PLUS, kitorang exit kat Behrang, sebab nak amik sorang member, Zamreda. Pastu, lalu jalan2 kampung… Lalu Bagan Datoh, nampak le deretan pokok2 kelapa yg luas giler, saujana mata memandang beb… Memang betul laa cikgu Geografi aku cakap yg kat sini laa pengeluar kelapa terbesar di Malaysia.

Bila sampai kat lumut, kitorang pun parking laa kat tempat berbumbung, bayar rm20 utk 2 hari. Pastu naik Feri, menuju ke Pangkor..
Tarik tali dalam laut tu..

Kitorang dok kat Kem Rimba. Lawa jgak laa view kat sini, tapi lagi lawa bila ada objek yg berjemur2 di tepi pantai tu, hoho... Banyak aktiviti2 best yg dibuat oleh Komiti Ehoza ni seperti membuat War Cry utk setiap kumpulan, Sukaneka, Treasure Hunting, Snorkeling n Karaoke. Ahli2 diorang memang semuanya kelakar n kreatif. Ada seorang ahli ni, umur dia 40an, tapi dia laa yg menjadi pak lawak nye... Aku kat sana asyik gelak je keje aku... :D
Istana pasir yg menang no 1. (siap ada masjid, klcc, piramid n jambatan tasik) :p

Rahsia snorkelling: kena bawak roti, baru laa ramai ikan datang nak makan...

Kesimpulannya, memang best laa percutian aku ke Pangkor ni.


Thanks Ehoza.com

Sape2 yg rasa nak join, masuk laa website ni: www.ehoza.com n bole laa jadikan aku sebagai Referral (nickname aku: aremint). Diorang siap ada contest dalam ni, yg pemenangnya bole dapat rm5000... seriously...

 

Siap ada live band tu... Soul wagon nama group nih...

***  THE END ***

13 comments:

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

waa.. seronoknyeee~ :)

Katak Ijau said...

besntnyer gi pangkor...
lamenye dah tak gi sane.....

Rashid said...

salam

comelnya istana pasir. kreatif gitu..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Huwarghhh :P


Xpenah pegi pangk0r :(

Encik aMin said...

best gak pulau2 kat malaysia ni, kalo budget dlm rm200 dah bole... :)

istana pasir tu cantuman otak2 kreatif kumpulan kitorang, ahaks.. :p

cEro said...

cam best je wat aktiviti camni, kan??
aku tak nah join mane2 aktiviti camni...

Anak Perak said...

wah dekat dgn kmpg aku.lama x lik kmpg

zam said...

nama aku naik tu.....heheheh

~ ReD ~ said...

pernah gak main tarik tali. sekali bercalar da siku.. hahaha

mcm mana gaya main tarik tali dlm air tu? bukan ker pasir dia lembut? mau x tergolek kau orang dlm laut tu? kihkihkih

penaberkala said...

tumpang singgah
pangkor mmg best, pernah pergi gak skali

Fia Abas said...

mcm best je amin..aku nk cek website dorg dlu ekeke =0

Anne Boleyn said...

istna pasir tu cantik! hehe :) hehe btw, thanx sebab galakkan hana pergi fair tu.. and doa awak untuk saya makbul! terima kasih...;) kenapa saya kata doa dr awak?? hehe.. jemput la dtg blog tengok entry pasal street fair tu kay??:)

Anonymous said...

[url=http://www.pi7.ru/main/1710-tochka-g-ne-bolee-chem-privlekatelnyy-mif.html ]Браки между близкими родственниками возможны [/url]
Подобрала его на улице можно заявить. Был такой голодный, жалкий, неухоженный - напрямик сердце разрывалось на него попосмотреть. Ну и взяла его к себе - так посмотрел в глаза преданно, так прижимался - думала мой сейчас навеки. Откормила его, отмыла, на работу устроила. Прошло подгода - подрос, возмужал, посмотрит орлом, морду отьел поперек себя шире - красавец, иначе говоря. Когда иду с ним на прогулку, все девушки так и заглядываются. Однако стала замечать в последнее время - стал грубее, голос повышает, огрызается, и то ему не так, и это не этак, и права его я какие-то как оказалось ущемляю. А когда в обычном диалоге ласково "скотинушкой" назвала, как дергнул меня за волосы!! Вообщем я в шоке. Мой психолог говорит, что так он претендует на позицию доминантного самца в стае и мне нужно указать ему его место. Подруги советуют не мучаться, а отдать кому-нибудь и завести себе нового.
Но я у к нему привыкла, кроме всего прочего кто знает, как там с ним обращаться будут?
Девочки, посоветуйте что-нибудь! Может его кормить поменьше, или же еще какую хитрость использовать? Заранее спасибо!