Followers

Al-Quran yang interaktif & berinformasi !!

Iklan susu cap junjung... ~

Wednesday, April 28, 2010

Apa salahnya lelaki bermain Netball?


Aku lelaki sejati, keras (tidak lembut)... Ya, aku telah dipaksa dipujuk bermain netball. So, kerana ingin mencuba benda baru, aku setuju je lah.

Majlis dimulakan dengan tarian poco-poco, nasib baik aku datang lambat, so terlepass, heheh... Mula2 main netball, aku sungguh blur dgn rules die. Bila dah paham, kacang je rupanye...Tapi memang rules netball ni sucks laaa.. too much limitation, no freedom. Bermain sebagai WA(Wing Attacker), aku rasa teringin sangat nak masuk garisan D untuk shoot bola, tapi xboleh! Bila team aku kena attack, aku teringin sangat nak tolong defend sekali, tapi xboleh masuk garisan Defend plak! sabo aje laa...
Itu die, seorang WA yg kacak sedang berlenggang-lenggang...~

Rupa2nya main netball ni pun memerlukan stamina yang tinggi. Sebab korang kena kawal player daripada dapat amik bola. Once opponent dah dapat bola, dah xboleh kacau diorang dalam 3feet. Dan rim netball adalah lebih kecik drpd rim basketball, so Shooter kena sgt2 terer ~

Kitorang siap ada coach import daripada team opponent (team cabin crew) . Baru laa senang sket paham. Tenkiu Encik Steward... :)

Hensem tu Encik Pramugara nie.. ada yg berminat ke? huhu... :p

6 comments:

Maziah Saroni said...

Tak salah!!
I suka tengok lelaki main netball!!
hehe...

Kapten said...

untuk lelaki kena buat rules baru ler
lelaki lg suka yang ganas2 punya game... yg ada freedom banyak

boleh? hehe



Entri terbaru:
BAGUS JUGAK ADA ADIK PEREMPUAN

Sheila said...

hehehe..go go encik Amin..

Fia Abas said...

tak salah tapi selalunya jarang laki nak main hehehe sbb org dh biasa ckp netball utk pompuan, bolasepak utk laki =)

zaman skolah dlu ms kelas pjk sbb kitorg dh bosan main netball, dak laki dh bosan main bola maka kitorg tuko, dak laki g main netball, kitorg main bolasepak, mmg best! =)

DaHLia said...

1st time tahu ada lelaki main netball :)

bina badan said...

Salam....dapatkan panduan bina otot badan yang lengkap dengan memiliki ebook ini....milikilah badan impian anda tak kira anda terlalu kurus atau gemuk...segalanya boleh dicapai jika anda ada kemahuan....