Followers

Al-Quran yang interaktif & berinformasi !!

Iklan susu cap junjung... ~

Wednesday, April 28, 2010

ayam penyet!


Hari tu aku pegi makan Ayam Penyet kat Wangsa Walk dengan colleague lama aku. First time makan ayam penyet, aku rasa sedap jugak laa.. Tapi xde lah marvellous giler... Ayam dia memang sedap, tapi die xde kuah, just ada sambal belacan n sayur sket. Nasib baik aku ada order site dish Gado-gado, so bole laa amik kuah kacang dari gado-gado tu, huhu...

Maybe kena pergi try makan ayam penyet kat kedai lain plak, sebab skarang ni rasa macam banyak giler kedai ayam penyet di pasaran, heheh...
Ini gambar gado-gado ~
P/s: apa beza pecal dgn gado-gado ek? cam sama jek... huhu...

14 comments:

ironangel said...

masa jejalan kat Medan, Indo, lu sy slalu gak nampak ayam penyet merata2.
sy tye kawan, ayam penyet tuh ape?

she said> ayam kena penyek kot.

anyway, sy tak penah cube. neok pic nie..mesti kena cube.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

xpenah cube gak.

tapi cam beshhhh :)

Encik aMin said...

cuba laaa.. mesti kena cuba, kalo x, rugi satu nikmat dunia... hahahar... :D

nasikputeh said...

ayam penyet..
ish..
mcm2..
tapi kene try ni..
hehe

ardinihumaira said...

ayam penyet seisly lazat ;)

Sambil Berblog Korang Buat Apa Ey?

rammyd said...

huhu~ besh nye owang makan ayam penyet.. kite makan hati je.. kekeke :P

Katak Ijau said...

ayam penyet ni antara salah satu makanan peberet aku skang...
biasenye atleast once in a week..aku mesti gi mkn ayam penyet..espcly bile xde idea nak makan mende lain...
aku sukee sgt sbb makanan ni simple, ayam pn dh lembut sbb kena penyet & smbal belacan yg sedap + pedas...
aku slalu gi beli kat kedai ayam penyet Ria...

GeuMJanDi :)) said...

ehhhh "lompat tikam" dtg makan dekat ngan opis sy!!! selalu gak makan kat situ....sy suka sambalnye...=)

syafawani said...

sambal dia pedassss..~~huhu

iniAku said...

huhu..xpernah aku mkn sgala tu..nmpak mcm sodapp

DaHLia said...

sana sini duk ckp pasal ayam penyet ni, tapi aku xde lak rasa nak makan lagi... x kecur liur lagik kut..

oh yer.. gado2 bahasa jawa, pecal bahasa tradisional kut..agaknyalahh

mizzura said...

yup..waktu saya g bandung saya tanya napa namanya penyet..maksudnye ayam tu kit ketuk/penyek2 kan dengan pisau..smala cam ayam nasi ayam..kan pas potong2 dia akan penyekkan dengan pisau...
kat mesia pernah try dua tempat.ayam penyet ria kat sunway pyramid & ayam penyet wong solo kat ampang/bangi. rasanya wong solo lagi sedap.

sedap lagi minum dengan jus alpukat/avokado...wallla!

ManGkOk cHentA ♂ said...

ahah, ckp sal ayam penyet ni.kalo ko pegi taman U, area UTM Skudai, mmg feymes la ayam penyet.ader 4,5 kedai ayam penyet beratur tggu korg.aku sminggu mkn ayam penyet ade dlm 3,4 kali gak la.paling aku suke kedai name Pinang.try ar.saje bebel panjang2 ..sori..

AyieBlog said...

salam,wa sedap 2 ayam penyek.. adess terliur tengok.. adesss