Followers

Al-Quran yang interaktif & berinformasi !!

Iklan susu cap junjung... ~

Wednesday, March 2, 2011

Cara nak jailbreak iPhone step-by-step mudah ! (GreenPoison, Cydia, Installous)

Sebenarnya mudah je nak jailbreak iPhone nih...

1. Korang check je website iClarified nih : http://iclarified.com/entry/index.php?enid=12159
Follow je step by step guna software GreenPoison.



2. Pastu bila dah ada Cydia, korang kena install software Installous. Caranye macam kat sini: http://www.callingallgeeks.org/installous-iphone-cydia-application-from-hackulo-us/



Installous ni sebijik macam AppStore, cuma application2 kat dalam adalah F.R.E.E!
Dah siap... senang kan?

Sekarang boleh laa install apps2 macam WhatsApp, game2 full version yg best2, etc...


P/s: Adalah digalakkan untuk buat jailbreak ni kat tempat yg ada wifi utk mengelakkan kejadian yg tak diingini berlaku... hoho..

4 comments:

Anonymous said...

Np bla buka cydia dia tny "who are you" the nk pilih yg mna?

Anonymous said...

bro ko dh buat ke jailbreak nie??

Nasa said...

tkder credit utk aku ker haha

iFamily said...

Tggu ios5 yang untethered je ni..bila la nk kluar..
meh lawat blog saya
http://worldofipas.blogspot.com/
http://worldofipas.blogspot.com